מה בפורטל?

ארוחת ילדים לראש השנה

אחת הארוחות האהובות על הילדים מגיל שנתיים היא "עוף ותפוחי אדמה בגריל". לכבוד ראש השנה הבא עלינו לטובה, שידרגנו את המתכון הבסיסי האהוב עם פירות מיובשים בריאים ורוטב מתקתק, כדי שתהיה שנה מתוקה. מתכון מהיר שהאחים הגדולים ישמחו להכין בקלות עבור האחים הקטנים וגם לאורחים שילקקו את האצבעות!

יעל צמח-גרינשפון 02.09.17

אחד מזיכרונות הילדות שלי קשור למגש של "עוף ותפוחי אדמה בגריל", אחת המנות שאהבתי במיוחד, ומתברר שגם בעלי, אחותי ועוד מבוגרים רבים שאני מכירה. במהלך שנות ההורות אני דואגת להעניק את החוויה הפשוטה הזו לילדיי, ולקראת ראש השנה הופכת את המגש למתקתק בעזרת פירות מיובשים (לא צריך לחכות לראש השנה לאילנות) ורוטב קל ומהיר הכנה שמכיל דבש דבורים או דבש תמרים (סילאן). כולם מתים על זה.

לצד המאכלים המסורתיים הרבים של החג הפותח את השנה, שלא את כולם ילדים אוכלים, כדאי לדאוג שתהיה ארוחת ילדים שיאהבו. לפניכם המתכון הפשוט, שתפו את ילדים בכל שלב והם כבר יתגאו במעשה ידיהם בייחוד אחרי שיטעמו.

עוף ותפוחי אדמה עם פירות מיובשים

של יעל צמח-גרינשפון  

צריכים את זה

2 ק"ג חלקי עוף (ירכיים ושוקיים)

5 תפוחי אדמה

300 גר' פירות מיובשים (משמשים מיובשים, דבלים, שזיפים מיובשים ועוד)

מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

1/3  כוס שמן זית

1/3 כוס רוטב סויה

1/3 כוס דבש או דבש תמרים

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

יוצרים את זה

מנקים היטב את חלקי העוף. אפשר להרתיח מעט על מנת שיהיה קל לנקות.

מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בעובי 1/2 ס"מ.

מניחים על מגש התנור מרופד בנייר אפייה (או נייר אלומיניום) את חלקי העוף, קוביות תפוחי האדמה והפירות המיובשים.

מערבבים את החומרים לרוטב היטב ויוצקים על המגש.

מעסים את כל חלקי העוף, קוביות תפוחי האדמה והפירות המיובשים ברוטב.

מכסים את מגש התנור בנייר אלומיניום וצולים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות או בגריל כשעתיים. הופכים מדי פעם.

מגוונים את זה

אפשר לחתוך טבעות של גזר ולהוסיף למגש. עדות ישראל שנוהגות לברך על הגזר כאחת הברכות המקובלות בראש השנה יאמצו את המתכון החדש.

לומדים את זה

להאכיל באהבה ובהיגיון

מרוויחים את זה

שיפור המוטוריקה העדינה

יחסים טובים בין הורים וילדים

עוד מתכונים לקינוחים לילדים בארוחת ראש השנה:

מתכונים מענבים לילדים

  • במטבח

  • לביבות פשוטות לילדים

  • מערכת "את זה"11.11.17

  • בחנוכה ובכל ימות השנה כדאי להכין לילדים לביבות מתפוחי אדמה וגבינות – הם מתים על זה! ורד קרייף מעניקה מתכון קל ללביבות שמכינים עם הילדים בקלות. הכנת לביבות מהווה הפעלה קלה, זולה וטעימה לילדים בגילאים שונים

תגובות הקוראים


ללא תגובות

בניית אתרים - בניית אתרים