מה בפורטל?

סופגניות פשוטות לילדים

כדאי להכין עם הילדים את הסופגניות בבית ולא להתפתות לקנות ולסמן "וי". זו פעילות העשרה חווייתית בחג החנוכה. ורד קרייף מפרטת איך עושים את זה בקלות. לפני שמתחילים – הזמינו ילדים נוספים שישמחו להשתתף בחגיגת הסופגניות

מערכת "את זה" 24.11.17

מה יותר מעלה חיוך אצל ילדים בכל הגילאים מאשר סופגנייה נפוחה שזה עתה יצאה מהשמן, מלאה בריבה אדומה מתוקה ומפודרת באבקת סוכר?

הכנת סופגניות מהווה פעילות מיוחדת עם הילדים לכבוד חג החנוכה בבית. מובטח לכם זמן איכות עם הילדים שתרצו לאמץ לא רק במשך שבוע בשנה.

ורד קרייף ונעם בתה הזמינו ילדים לערב סופגניות וכולם ליקקו את האצבעות. הן מראות איך עושים את זה בקלות.

סופגניות לילדים

של ורד קרייף

צריכים את זה

(להכנת כ-35 סופגניות בינוניות)

לבצק:

50 גר' שמרים (1 שקית שמרית)מעט מים (או חלב) להמסת השמרים)

1/2 כוס סוכר

4 כוסות קמח (אם צריך - מוסיפים עוד)

2 ביצים

4 חלמונים

1 כף מלח

3 כפות שמן

1/2 1 כוסות מים פושרים

1 כף תמצית וניל

שמן לטיגון עמוק

למילוי:

ריבה אדומה/ממרח שוקולד/חמאת בוטנים

לקישוט:

אבקת סוכר

יוצרים את זה

ממיסים בקערית את השמרים במעט מים ומעט סוכר.

מניחים את הקמח בקערה (אפשר גם בקערת המיקסר לערבול) ומוסיפים את תערובת השמרים ואת יתר הסוכר. מערבבים.

מוסיפים את הביצים והחלמונים, המלח, השמן, המים ותמצית הווניל ומערבבים היטב במשך עשר דקות עד לקבלת בצק גמיש וחלק.

מחלקים את הבצק ל-30 פיסות בצק, ונותנים לילדים ליצור כדורים עגולים ולגלגל בידיים.

מניחים את כדורי הבצק על תבנית אפייה משומנת ומכסים במגבת להתפחה לפחות לשעתיים במקום חמים, עד להכפלת הנפח.

מחממים את השמן לטיגון בסיר רחב ומטגנים בכל פעם 4-5 כדורי בצק בזהירות.

הוראות בטיחות – הרחיקו את הילדים מהאזור בעת הטיגון.

מטגנים את הסופגניות כשתי דקות מכל צד, עד שהן שחומות ויש פס לבן לרוחבן.

מוציאים לנייר סופג, מצננים כמה דקות.

ממלאים שק זילוף בריבה אדומה ומזליפים לתוך הסופגניות.

מפזרים מעל הסופגניות אבקת סוכר באמצעות מסננת.

מגוונים את זה

כדאי לגוון את מילוי הסופגניה בכל ממרח מתוק שהילדים אוהבים: ממרח שוקולד, שוקולד וניל, חמאת בוטנים.

לומדים את זה

חגים ומועדים

מרוויחים את זה

העשרה והתפתחות במטבח

עוד לכבוד חג החנוכה:

יוצרים חנוכיות

יוצרים סביבונים

  • במטבח

  • לביבות פשוטות לילדים

  • מערכת "את זה"11.11.17

  • בחנוכה ובכל ימות השנה כדאי להכין לילדים לביבות מתפוחי אדמה וגבינות – הם מתים על זה! ורד קרייף מעניקה מתכון קל ללביבות שמכינים עם הילדים בקלות. הכנת לביבות מהווה הפעלה קלה, זולה וטעימה לילדים בגילאים שונים

תגובות הקוראים


5 תגובות

שירן
11 נובמבר, 2014
יצא מדהים ומתוק חובה לעשות פשוט וקל!!!!

בת-חן
01 דצמבר, 2012
האם אפשר להקפיא חלק מהבצק, ולטגן מאוחר יותר? כעבור כמה ימים?

משתמש אנונימי (לא מזוהה)
01 דצמבר, 2011
לירוד שלום, נראה שלא הבחנת שכתוב 1 כף מלח ולא 1 כוס מלח. אנחנו מנסים את המתכונים לפחות פעמיים לפני שאנחנו מעלים אותם, והכל נבדק בקפידה. נסי שוב עם כף מלח. אנחנו רוצים לצ'פר אותך על המאמץןלשלוח לך הפתעה. נא מלאי את הפרטים עם הכתובת וכילאי הילדים ונשלח בשמחה: http://www.etze.co.il/index.php?option=com_jumi&fileid=10&Itemid=149

משתמש אנונימי (לא מזוהה)
01 דצמבר, 2011
יצא הכי טעים שיש מדהים תנסו בבית!!!!!!!!!!!!!!!!1 חובה!

משתמש אנונימי (לא מזוהה)
01 דצמבר, 2011
אני עשיתי הכי מדויק שכתוב ויצא לי טעם דוחה שמתי כמו שכתוב 1 כוס מלח 1 כוס סוכר

בניית אתרים - בניית אתרים