מה בפורטל?

חלות של שבת

 העניקו לילדים זכרונות טובים מיום שישי והכינו חלות שמרים שמפיצות ריח נעים בכל הבית. לפניכם מתכון קל ופשוט לחלה מתוקה שמתאימה לקבלת שבת בגן, בכיתה או בבית. שתפו את הילדים בערבוב החומרים, בלישה ובקליעת הצמה וכמובן באכילת התוצאה הטרייה והחמה.

מערכת "את זה" 09.02.11

ביום שישי כדאי לאפות חלות לקראת שבת - הילדים אוהבים את זה. ההכנה וההמתנה לתפיחת השמרים מהווה שיעור מצוין בסבלנות ודחיית סיפוקים! הכנת חלה טרייה מתאימה להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות.

חלה לשבת לילדים

צריכים את זה

50 גר' שמרים לחים (או 15 גר' שמרים יבשים או 1 שקית שמרית)

1/2 כוס סוכר

150 גר' חמאה (או מרגרינה אם רוצים חלה פרווה)

1 כפית מלח

1 ק"ג (4 כוסות) קמח

משפר אפייה (לא חובה)

2 ביצים

1/2 1 מים פושרים

1 ביצה טרופה

שומשום

מכינים את זה

  1. מערבבים את השמרים עם הסוכר ומשהים לכמה דקות. מעבירים למערבל של המיקסר.
  2. מוסיפים לתערובת השמרים את יתר הקמח, משפר האפייה והביצים ומוסיפים למערבל.
  3. מערבבים את המלח עם החמאה הרכה ומעט מהקמח (כדי למנוע מגע של השמרים עם המלח והחמאה). מוסיפים לקערת המערבל.
  4. מערבלים אט אט את כל החומרים במיקסר ומוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבול איטי כחמש דקות.
  5. מגבירים למהירות בינונית למשך חמש דקות נוספות, עד שהבצק צריך להיות רך וחלק.

6. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים מים. אם הבצק רך מדי – מוסיפים קמח.

7. מתפיחים את הבצק במשך שעה מכוסה בניילון נצמד.

8. מחלקים את הבצק לשש רצועות. קולעים צמה מכל שלוש רצועות בצק.

מורחים את הביצה הטרופה על החלות בעזרת מברשת ומפזרים מעל שומשום.

9. מניחים את החלות על תבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב למשך שעה נוספת.

10. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך חצי שעה. החלות מוכנות כאשר לוחצים מצידן והן יציבות.

מגוונים את זה

אם רוצים חלה מתוקה – מוסיפים 3/4 כוס סוכר במקום 1/2 כוס סוכר.

לומדים את זה

להאכיל באהבה ובהיגיון

לקלוע צמות

מרוויחים את זה

העשרה והתפתחות במטבח

סבלנות ודחיית סיפוקים

שיפור המוטוריקה העדינה

זמן איכות עם הילדים

פיתוח חוש הטעם

פיתוח חוש הריח

פיתוח חוש המישוש

עוד הפתעות טעימות

  • במטבח

  • בורקס גדול – כל אחד יכול!

  • מערכת "את זה"23.05.19

  • ילדים אוהבים בורקסים ממולאים גבינה ואוהבים מאכלים גדולים! אז למה בעצם לא להכין יחד איתם בורקס גבינה ענק לגיוון המשולשים מדי פעם ובייחוד לכבוד שבועות, חג הגבינות? לקראת שבועות 2015, הכינו את המאכל החלבי הכי גדול וטעים בקלות ובמהירות. המתכון מתאים להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות וכמובן בבית לארוחת ערב שונה ומיוחדת
  • גילאי 6-10

  • תראו מה אפשר ליצור מקרטוני חלב

  • מערכת "את זה"23.05.19

  • לכבוד חג החלב ובמהלך השנה, כדאי לאסוף את קרטוני החלב והרוויון ולמחזר אותם באמצעות יצירה עם הילדים. סבתא זמירה מציעה רעיונות מקוריים להכנה מהקרטונים ומחומרים שיש בבית – צריך רק לשתות הרבה משקאות חלב לבריאות, לשמור את הקרטונים וליהנות מן התוצאות. מתאים לשיתוף האחים הגדולים והקטנים, מתאים להפעלה בקבוצה, בגן או בכיתה או אחר צהריים עם חברים

תגובות הקוראים


תגובה אחת

משתמש אנונימי (לא מזוהה)
16 מאי, 2012
רציתי להעיר שחלות לשבת נאכלות בדרך כלל בסעודה בשרית, והחלה הזאת היא חלבית! היא מתאימה אולי לחג השבועות (וגם אז לעשות אותה בצורה שונה מחלה כדי שלא יתבלבלו)

בניית אתרים - בניית אתרים