מה בפורטל?

פילה בורי בקראסט פיסטוקים

רוצים לפנק את ההורים במתכון בריא ומיוחד? הכינו דג פילה (בקראסט פיסטוקים) המתכון והפרטים.

יעל צמח-גרינשפון 02.03.19

 

כשמתארחת כל המשפחה – אני מכינה מנות לילדים (שניצלים, תפוחי אדמה באחת הווריאציות, אורז או פסטה ברוטב שהם אוהבים) ומפנקת את המבוגרים במנה בריאה. הפעם הכנתי להורים פילה דג בורי (אפשר גם דג אחר) עם שכבה ירוקה תרתי משמע – של פיסטוקים וכוסברה (אפשר כל עשבי תיבול שאוהבים).

 

פילה בורי בקראסט פיסטוקים

 

החומרים:

2 ק"ג פילה בורי (20 חתיכות)

 

לצלייה:

¼ כוס יין לבן משובח

½ לימון סחוט

מלח ופלפל שחור

 

לקראסט הפיסטוקים:

200 גר' פיסטוקים מרוסקים גס

צרור כוסברה קצוץ דק

¼ כוס שמן זית

½ לימון סחוט ,

3 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

הצלייה:

מערבבים את היין הלבן, מיץ הלימון, המלח והפלפל השחור.

מניחים כל חתיכה על נייר כסף, יוצקים עליה כפית מהנוזל ומורחים. עוטפים היטב בנייר הכסף ומניחים על תבנית אפייה.

צולים את כל החתיכות העטופות בנייר כסף בתנור שחומם מראש של-180 מעלות 10 דקות בלבד.

החתיכות צריכות להיות רכות – שימו לב שלא יתייבשו. מסירים את נייר הכסף.

קראסט הפיסטוקים:

מערבבים את כל החומרים לקראסט הפיסטוקים.

מניחים את חתיכות הדג עם העור כלפי מטה על תבנית אפייה. מורחים על כל חתיכה מקראסט הפיסטוקים ומניחים שכבה של קראסט מעל.

עד כאן ניתן להכין מראש.

 

צולים בגריל במשך כמה דקות, עד שהקראסט משחים ומקבל צבע יפה.

מגישים מייד.

 

תגובות הקוראים


ללא תגובות

בניית אתרים - בניית אתרים