מה בפורטל?

טמאגו – חביתה יפנית

Haruko מקיוטו שביפן מציעה גיוון מרענן לילדים – חביתה ריבועית מתקתקה שהם יכולים להכין בעצמם לארוחת הערב.  

05.05.19

במשך שנים רבות חששתי לנסות להכין טמאגו. ההסברים בספרים נראו מורכבים ומסורבלים, ולכן ויתרתי. בסדנת האוכל של הארוקו בקיוטו גיליתי כמה פשוט וקל להכין את החביתה היפנית ביחד עם ילדיי שהכינו אותה בעצמם! צריך רק מחבת מלבנית (או פורמה מלבנית). מצורף סרטון קצר להדגמה. מתכון בריא שילדים אוהבים להכין בעצמם ולאכול.

 

טמאגו – חביתה בסגנון יפני

של Haruko

 

צריכים את זה

3 ביצים

1 כף ציר מרק דאשי או מים

1/2 כפית רוטב סויה (רצוי דל קלוריות)

1 כפית סוכר

2 כפות שמן חמניות

 

מכינים את זה

מערבבים את כל החומרים מלבד שמן החמניות בקערה.

מכינים קערית עם 2 כפות שמן חמניות ונייר סופג. מורחים שמן במחבת מלבנית (או במחבת עגולה עם פורמה מלבנית) ומחממים לדרגה בינונית. בודקים האם השמן מספיק חם על ידי טפטוף מעט מהתערובת על המחבת.

יוצקים באמצעות מצקת שכבה דקה מהתערובת, מפזרים אותה על המחבת על ידי הזזת המחבת כך שכל המלבן יכוסה.

לאחר חצי דקה מתחילים לקפל את שכבת התערובת מהחלק הקרוב אל הגוף כלפי החלק הרחוק מהגוף, כך שייווצר מלבן בקצה המחבת הרחוב מהגוף.

משמנים את חלק המחבת שנותר ומפזרים שוב שכבה דקה מהתערובת. מרימים מעט את החביתה שבקצה המחבת ומזיזים את המחבת כך שהתערובת תחדור גם לקצה המחבת הרחוק. ממתינים חצי דקה.

חוזרים על פעולת הקיפול של התערובת עד שהיא נגמרת.

מוציאים את מלבן המאגו לנייר סופג. מניחים על מחצלת סושי לכמה דקות.

מהדקים את מחצלת הסושי על הטמאגו ליצירת מלבן מדויק. חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.

 

 

לפרטים על סדנאות הבישול של Haruko:

[email protected]

 

 

תגובות הקוראים


ללא תגובות

בניית אתרים - בניית אתרים