מה בפורטל?

טמאגו – חביתה יפנית

Haruko מקיוטו שביפן מציעה גיוון מרענן לילדים – חביתה ריבועית מתקתקה שהם יכולים להכין בעצמם לארוחת הערב.  

יעל צמח-גרינשפון 05.05.19

במשך שנים רבות חששתי לנסות להכין טמאגו. ההסברים בספרים נראו מורכבים ומסורבלים, ולכן ויתרתי. בסדנת האוכל של הארוקו בקיוטו גיליתי כמה פשוט וקל להכין את החביתה היפנית ביחד עם ילדיי שהכינו אותה בעצמם! צריך רק מחבת מלבנית (או פורמה מלבנית). מצורף סרטון קצר להדגמה. מתכון בריא שילדים אוהבים להכין בעצמם ולאכול.

 

טמאגו – חביתה בסגנון יפני

של Haruko

 

צריכים את זה

3 ביצים

1 כף ציר מרק דאשי או מים

1/2 כפית רוטב סויה (רצוי דל קלוריות)

1 כפית סוכר

2 כפות שמן חמניות

 

מכינים את זה

מערבבים את כל החומרים מלבד שמן החמניות בקערה.

מכינים קערית עם 2 כפות שמן חמניות ונייר סופג. מורחים שמן במחבת מלבנית (או במחבת עגולה עם פורמה מלבנית) ומחממים לדרגה בינונית. בודקים האם השמן מספיק חם על ידי טפטוף מעט מהתערובת על המחבת.

יוצקים באמצעות מצקת שכבה דקה מהתערובת, מפזרים אותה על המחבת על ידי הזזת המחבת כך שכל המלבן יכוסה.

לאחר חצי דקה מתחילים לקפל את שכבת התערובת מהחלק הקרוב אל הגוף כלפי החלק הרחוק מהגוף, כך שייווצר מלבן בקצה המחבת הרחוב מהגוף.

משמנים את חלק המחבת שנותר ומפזרים שוב שכבה דקה מהתערובת. מרימים מעט את החביתה שבקצה המחבת ומזיזים את המחבת כך שהתערובת תחדור גם לקצה המחבת הרחוק. ממתינים חצי דקה.

חוזרים על פעולת הקיפול של התערובת עד שהיא נגמרת.

מוציאים את מלבן המאגו לנייר סופג. מניחים על מחצלת סושי לכמה דקות.

מהדקים את מחצלת הסושי על הטמאגו ליצירת מלבן מדויק. חותכים לרצועות בעובי 1 ס"מ.

 

 

לפרטים על סדנאות הבישול של Haruko:

[email protected]

 

 

  • במטבח

  • בורקס גדול – כל אחד יכול!

  • מערכת "את זה"23.05.19

  • ילדים אוהבים בורקסים ממולאים גבינה ואוהבים מאכלים גדולים! אז למה בעצם לא להכין יחד איתם בורקס גבינה ענק לגיוון המשולשים מדי פעם ובייחוד לכבוד שבועות, חג הגבינות? לקראת שבועות 2015, הכינו את המאכל החלבי הכי גדול וטעים בקלות ובמהירות. המתכון מתאים להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות וכמובן בבית לארוחת ערב שונה ומיוחדת
  • מתכונים לילדים

  • קרוקטים תפוחי אדמה

  • מערכת "את זה"24.04.19

  • מאז ומתמיד ילדים אהבו קרוקטים – כדורים של תפוחי אדמה בגודל ביס שנימוחים בפה. קל מאוד להכין קרוקטים ביתיים לשדרוג ארוחת הערב. סבתא זמירה מציעה את המתכון שלה לקרוקטים בריאים עם פטרוזיליה – רעיון למיחזור של שאריות הפירה מתאים לקראת מדורות ל"ג בעומר
  • גילאי 6-10

  • תראו מה אפשר ליצור מקרטוני חלב

  • מערכת "את זה"23.05.19

  • לכבוד חג החלב ובמהלך השנה, כדאי לאסוף את קרטוני החלב והרוויון ולמחזר אותם באמצעות יצירה עם הילדים. סבתא זמירה מציעה רעיונות מקוריים להכנה מהקרטונים ומחומרים שיש בבית – צריך רק לשתות הרבה משקאות חלב לבריאות, לשמור את הקרטונים וליהנות מן התוצאות. מתאים לשיתוף האחים הגדולים והקטנים, מתאים להפעלה בקבוצה, בגן או בכיתה או אחר צהריים עם חברים

תגובות הקוראים


ללא תגובות

בניית אתרים - בניית אתרים