מה בפורטל?

מקלות גבינה לילדים

כמה נעים להכין יחד עם הילדים מקלות גבינה קריספיים, כמה נעים לנשנש יחד עם הילדים רצועות ארוכות מעשה ידיכם. לפניכם מתכון קל ופשוט להכנת מקלות גבינה או שומשום – מתאים למסיבת יום הולדת, לארוחת חג או ארוחת ערב מגוונות וכמובן לחג השבועות

מאיה שלום 12.04.20

אחד הטיפים שקיבלתי מחברתי הטובה קשור לבצק עלים. "שתמיד יהיה לך במקפיא בצק עלים, לכל מקרה". שפע של מתכונים סובבים סביב גלילת הבצק המוכנה הזו, גם אם האורחים מודיעים שיגיעו בערב, אבל המתכון שהוכיח את עצמו לילדים כבר שנים הוא מקלות הגבינה והשומשום. אפשר כמובן להחליף את בצק העלים בבצק פילו - הרבה יותר בריא לילדים.

מפשירים את הבצק, חותכים לרצועות ארוכות, מניחים פיסות גבינה צהובה או מפזרים ביצה טרופה ושומשום והמקלות התפוחים והטעימים מוכנים!

מגישים אותם עומדים בכלי גבוה ויפה וכולם מתמוגגים.

המתכון מתאים לאחר צהריים עם הילדים. אם לא מתאים להם לעזור – תנו להם חתיכה מהבצק, קורצי עוגיות והם כבר יכינו מאפה משלהם.

מקלות גבינה ושומשום

צריכים את זה

קמח לקימוח

1/2 ק"ג בצק עלים

פרוסות גבינה צהובה

ביצה טרופה

גרגרי שומשום

מכינים את זה

  1. מניחים את בצק העלים על משטח מקומח.
  2. מניחים את פרוסות הגבינה על חצי מהבצק.
  3. מורחים על יתר הבצק את הביצה ומפזרים שומשום מייד.
  4. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 1/2 ס"מ ובאורך 5-7 ס"מ, על פי האורך הרצוי.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהמקלות תפוחים ומשחימים.

מגוונים את זה

אפשר להכין חלק מהבצק ללא תוספות.

אפשר לפזר תבלינים אחרים כגון זעתר, תבלין לפיצה או כל תבלין שהילדים אוהבים.

מרוויחים את זה

העשרה והתפתחות במטבח

סבלנות ודחיית סיפוקים

שיפור המוטוריקה העדינה

זמן איכות עם הילדים

פיתוח חוש הטעם

פיתוח חוש הריח

פיתוח חוש המישוש

עוד הפתעות טעימות

  • במטבח

  • קרוקטים תפוחי אדמה

  • מערכת "את זה"30.04.20

  • מאז ומתמיד ילדים אהבו קרוקטים – כדורים של תפוחי אדמה בגודל ביס שנימוחים בפה. קל מאוד להכין קרוקטים ביתיים לשדרוג ארוחת הערב. סבתא זמירה מציעה את המתכון שלה לקרוקטים בריאים עם פטרוזיליה – רעיון למיחזור של שאריות הפירה מתאים לקראת מדורות ל"ג בעומר

תגובות הקוראים


תגובה אחת

משתמש אנונימי (לא מזוהה)
28 מאי, 2011
אוי ואבוי!!!!בצק עלים זה אסון!!!!!!!אסור שיהיה לך תמיד בצק עלים במקפיא, ואפילו שלא יהיה אף פעםזה מלא במרגרינה וזה פשוט רעללללללעדיף בצק פילו פי מיליון

בניית אתרים - בניית אתרים