מה בפורטל?

עוגת בובות הלו קיטי

אפשר בקלות לעצב עוגת הלו קיטי עם דף אכיל ובובות הלו קיטי שמעצבים בעזרת שבלונות קנויות, ממש כמו בפעילות עם פלסטלינה. יעל פוסטלניק, אמא מוכשרת ויצירתית מדגימה בשלבים איך הופכים את עוגת בצק הסוכר לשעת יצירה והנאה בזול ועם חיוך גדול!

14.07.12

בקרב האמהות שרוקדות זומבה בקאנטרי ל', עלה החודש נושא שהטריד כמה מהן שרצו עוגת בצק סוכר מיוחדת לכבוד יום ההולדת. שירה נכנסה לעניין עד הסוף וערכה ניסיונות רבים ואחר כך נרשמה במיוחד לקורס לעיצוב בבצק סוכר, חלקן ויתרו מראש על כמה מאות שקלים ששולמו למעצבת עוגות מקצועית וחלקן הקסימו אותי ביצירות הפאר שלהן מבצק סוכר (מחיאו כפיים למלי ולרקל!). יעל פוסטלניק שכבר עיצבה כמה וכמה עוגות לתפארת, נרתמה למשימה וערכה מעין סדנת הדרכה. "תקני דף אכיל של הלו קיטי ובצק סוכר מהסופר, ואנחנו כבר נקשט אותה", אמרה יעל פוסטלניק ברוגע. אורית ציידה אותנו בשבלונות בובות הלו קיטי שקנתה בפיראט האדום (מיועדות במקור לעיצוב בפלסטלינה) ויחד עם קרן שעיצבה את החצאיות יצאנו לדרך.

לאתאמינו כמה קל להכין עוגת שוקולד טעימה, לצפות בבצק סוכר מרודד ולקדט באמצעים שונים. תודה לכל דוגמניות הידיים ולכל מי שעזר בהפקת העוגה!  

לצפייה בתהליכי הכנת עוגת בובות יום הולדת הלו קיטי בשלבים:

 

עוגת שוקולד בסיסית לבצק סוכר

צריכים את זה

החומרים לתבנית אלומיניום חד פעמית גדולה:

 1/2 4 כוסות קמח רגיל
1/2 1 שקיות אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כוס קקאו
4 כוסות סוכר

8 ביצים בינוניות

1/2 1 כוס שמן

1/2 1 כוס מים חמימים

מכינים את זה

מערבבים בקערה גדולה את החומרים היבשים: קמח,אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו וכוס וחצי סוכר.
מקציפים בקערת המערבל את הביצים ומוסיפים לאחר כדקה בהדרגה את יתר הסוכר ( 1/4 2 כוסות). 


מוסיפים את השמן והמים החמימים.

מוסיפים את החומרים היבשים שעורבבו בקערה לחומרים הרטובים שעורבלו במיקסר.

כדאי לשים לב שהכמות גדולה, ולכן את איחוד החומרים היבשים והרטובים לא לעשות בקערת המיקסר אלא בקערה נפרדת גדולה יותר או לחילופין את החומרים היבשים מראש לשים בקערה גדולה ואליה להעביר את הרטובים.

 יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן (על מנת שיהיה קל להוציא אותה)
ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 175 מעלות למשך כשעה ורבע בחלק התחתון של התנור.
בודקים אם קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. מקררים.

עוגת בובות הלו קיטי

צריכים את זה

3 חבילות בצק סוכר לבן

צבעי בצק סוכר

קורנפלור לרידוד

דף אכיל יהלי קיטי

שבלונות של הלו קיטי

CMC

לקרם:

2 חבילות שוקולד מריר

1 שמנת מתוקה

מכינים את זה

הקרם:

ממיסים בסיר את השוקולד והשמנת עד לקבלת קרם אחיד.

מעצבים את זה

מכינים משטח עבודה לעוגה – מצפים מגש או תבנית בנייר אלומיניום.

מניחים את העוגה על המשטח ומניחים מסביבה חתיכות של נייר אפייה שיוסרו בסיום יחד עם הקרם העודף.

מיישרים אתהחלק העליון של העוגה באמצעות סכין.

מורחים על העוגה ובדפנות את הקרם באופן אחיד. מוציאים את חתיכות נייר האפייה.

מפזרים קורנפלור על משטח העבודה ומרדדים מ-2 חבילות בצק סוכר לבן עיגול גדול (קוטר 40 ס"מ) שיכסה את כל העוגה.

מניחים את משטח הבצק המרודד על העוגה בזהירות ומהדקים על עוגה ודפנותיה.

חותכים באמצעות סכין את הקצוות סביב העוגה.

מגלגלים גליל דק וארוך מבצק סוכר לבן ומקיפים את בסיס העוגה כדי שלא יראו את החיתוך. אפשר לצבות את מסגרת העוגה לדקורציה.

פותחים את אריזת הדף האכיל, מברישים במעט מים ומניחים במהירות על העוגה המצופה בבצק סוכר.

אפשר לצפות את המסגרת בצבע מאכל בצבע תואם.

בובות הלו קיטי

מעבדים בצק סוכר לבן עם CMC לריכוך. דוחסים את בצק הסוכר לשבלונה, מהדקים ומוציאים – יוצאת בובת הלו קיטי.

מערבבים בצק סוכר לבן עם מעט צבע אדום, ליצירת בצק סוכר ורוד.

מעצבים מבצק הסוכר הוורוד את חצאית וסרט לראש ומהדקים על הבובה במקום המתאים.

מכינים בובות הלו קיטי.

נועצים שני קיסמים בתחתית של כל בובה ונועצים אותם על העוגה במקום הרצוי.

מרוויחים את זה

שיפור המוטוריקה העדינה

העשרה והתפתחות במטבח

זמן איכות עם הילדים

יחסים טובים בין הורים וילדים

עוד עוגת הלו קיטי

עוד על הלו קיטי: 

הבית של הלו קיטי

בושם של הלו קיטי

שעוני הלו קיטי

קלמר הלו קיטי

מארז הלו קיטי

עוד עוגות ועוגיות לילדים:

עוגת שוקולד פשוטה לילדים

עוגת שוקולד ברבי

עוגיות טחינה בריאות

עוגיות אותיות

עוגיות מזל אישיות

עוגת רכבת מפוארת

ריבועי תמרים

כדורי שוקולד ספונטניים

מאפינס על פי דגם של משפט פיתגורס

נקניק שוקולד

עוגות אישיות מקושטות

עוגיות קורנפלקס שוקולד

עוד הפתעות טעימות

עוד רעיונות ליום הולדת

תגובות הקוראים


3 תגובות

מיטל
19 דצמבר, 2012
מקסים ביותר, יצירתי, קליל ולא מסובך ונראה טעים מאוד

מיכל ד.
16 יולי, 2012
טיפ: במקום קורנפלור, עובדים עם אבקת סוכר. זה פחות בריא, אבל הרבה הרבה הרבה יותר טעים :-)

משתמש אנונימי (לא מזוהה)
24 מאי, 2012
עוגה מהממת וההדבר ממש מפורט וטובץ

בניית אתרים - בניית אתרים