מה בפורטל?

ספר מתכונים ללא גלוטן

"טעים ללא גלוטן" - ספר מתכונים חדש ומהפכני של רות טרכטמן לילדים ולמבוגרים - ההופך את החיים ללא גלוטן לעשירי טעם. זה מה שקורה כשאמא רוצה לתת הכל לילדיה. אנשי ההוצאה לאור מתארים את ספר המתכונים

מערכת "את זה" 05.10.13

רות טרכטמן היא אמא שאוהבת לבשל ולאפות לילדיה. העובדה ששלושת ילדיה הם חולי צליאק רק אתגרה אותה לאפשר להם חיים קולינריים "נורמליים" מבלי לחסוך מהם טעמים ומבלי שיחוו שונות מול הסובבים אותם.

רות החליטה לאפשר לילדיה את מה שכל הילדים אוהבים: פיצה, בורקס, ג'חנון, בייגלה, סופגניות ומגוון עוגות ועוגיות. היא רצתה שהם יאכלו כל מה שהם רוצים!

במהלך המסע היצירתי אל נבכי המטבח נטול הגלוטן מצאה פתרונות וגילויים אינספור שהתגלו גם כחסכוניים, קלים ונוחים ובעיקר- מאפשרים אכילה של כל מגוון המאכלים והמאפים שכולם נהנים מהם.

בניגוד לרוב המתכונים נטולי הגלוטן הקיימים, המירה והתאימה רות מתכוני בסיס למתכונים נטולי גלוטן תוך יצירה של תערובות בצק מסוגים שונים במטרה להגיע לטעם ולמרקם שלא ייפול מזה של בצקים ומאפים המכילים גלוטן. במקביל הקפידה על מציאת פיתרונות שיאפשרו דילוג על המוצרים היקרים המאפיינים את תקציב הכלכלה של מי שאוכל תזונה נטולת גלוטן.

תוך כדי שכלול הפתרונות רות החלה גם לפתח מתכונים למאכלים נוספים ואף החלה לשתף ולהנגיש את המתכונים לצרכנים נטולי גלוטן באמצעות טור בעיתון מקומי ואחר כך בבלוג הפופולארי "טעים ללא גלוטן" – שבו מאגר מגוון של מתכונים לגדולים וקטנים.

בעזרת סטודיו ב.דיזיין המצליח של המעצבים יעל רון ומורן בויס, המחויב אף הוא להקפיד על תזונה נטולת גלוטן בעקבות גילוי צליאק, נולד הספר: "טעים ללא גלוטן", שיצא לאור בימים אלה והוא בעצם הספר הראשון המבוסס על טהרת הבצקים ללא גלוטן, בו המתכונים נטולי הגלוטן מאפשרים הנאה ממאכלים ומאפים מגוונים כמו לחם אגוזים, פיתות אפויות, לחמניות גבינה, בייגלה, לחם אחיד, חלות, קובאנה תימנית מהירה, ג'חנון, גביניות, כיסונים, אמפנדס, סופגניות, פסטה, מאפה חביתיות, פחזניות, קרקרים ונשנושים למסיבות וטיולים, וכל מה שמי שלא אוכל גלוטן רק יכול היה לחלום עליו מרחוק.

הספר יצא עתה לאור לאחר שנה שלמה של עבודה, בישול, אפייה, טעימות וצילומים מדהימים של המתכונים. הנסיינים שנהנו מהמתכונים היו בחלקם אנשים שהגלוטן אסור עליהם וחלקם אנשים שיכולים לאכול גלוטן. הקבוצה האחרונה העידה כי הטעם זהה לטעם של מאכלים זהים המכילים גלוטן. מאחר וההמלצה להתנזר מגלוטן היא נחלת דיאטות רבות- הרי שהספר מומלץ לכולם ולא רק לקהילת חולי הצליאק.

את הספר ניתן להזמין ולרכוש באמצעות אתר מכירה מיוחד בכתובת http://www.gfbook.co.il/

ובמספר חנויות ובבתי טבע ברחבי הארץ (הרשימה באתר).

  • להורים בלבד

  • ניהול מידע להורים

  • יעל צמח-גרינשפון05.10.19

  • בעידן שלנו הכל בגדול – ביט-דטא, ביג-אירועים, ביג ציפיות – מהבוס, מהילדים, מהחברים, מבני המשפחה, הכל ביג-דיל! איך אנחנו כהורים יכולים לעצור לרגע ולהגדיר את המטרות החשובות שלנו ולדעת לערוך סדרי עדיפויות בין כל המסה הגדולה שסביבנו? יעל צמח-גרינשפון מטמיעה את המונח "ניהול מידע להורים" שמשקף את 4 המטרות שלנו כהורים
  • ספרים להורים

  • שדת המחשבות הטובות

  • יעל צמח-גרינשפון15.06.19

  • ספר המציג ומלמד דרך נכונה ומועילה להתמודדות עם פחדים, קשיים, קונפליקטים ומצבי משבר שונים באמצעות חוויה אמיתית שחוותה טל בוקריס עם בנה – אביה. בסופו של דבר החוויה הזו יצרה "שיטה שמנצחת" – "שדת במחשבות הטובות".
  • כל הגילאים

  • שילוב חשוב – הבית ובית הספר

  • יעל צמח-גרינשפון07.12.19

  • שאלתי את 3 ילדיי מה קיבלו ממערכת החינוך? האם בית הספר הוסיף לכם כישורי חיים? מנין החשיבה הלוגית, היצירתית, המדעית? אם תשאלו את יונתן (17) – הכל מתחיל מהגן! אם תשאלו את ערן (21) – מערכת החינוך מעניקה הזדמנויות רבות לפיתוח המיומנויות לחיים לצד לימוד המקצועות, ואם תשאלו אותי – אני בעד שילוב גם של הבית וגם של בית הספר, גם של ההורים וגם של המורים ובעיקר שילוב והידוק הקשר

תגובות הקוראים


ללא תגובות

בניית אתרים - בניית אתרים