מה בפורטל?

פנקייקים עם הילדים

הכנת פנקייקים היא פעילות מטבח מהנה לילדים בגילאים רבים שמתחילה בהבאת הכלים והמצרכים הדרושים, ערבוב וטעימות קטנות ועד הטעימה הגדולה של אחת מהמנות האהובות על ילדים ברחבי העולם. שני זהר ניצלה את הזמן שבו ההורים בחופשה לפעילות כיפית במטבח

מערכת "את זה" 09.09.17

ההורים היו בחו"ל כמעט שבוע. השאירו רשימת המלצות לארוחות ערב/צהריים, ואיפשרו לי גם להזמין טייק אווי. אך אני בחרתי אחרת, הרי זה לא דבר רגיל שההורים בחו"ל והבייביסיטר היא זו שנמצאת עם הילדים 24 שעות. דווקא בגלל זה רציתי לחוות חוויה עם הילדים, רציתי שישמחו ושישכחו מהגעגועים וכמובן להסב להורים נחת כשיקבלו תמונות של ילדיהם עם חיוך גדול לצד פנקייק מושקע שהם עצמם היו שותפים בהכנתו.

איתי בן הארבע עזר בהוצאת המצרכים ובהוצאת הכלים - קערה גדולה, מחבת, מטרפה לבחישה/מיקסר, מצקת, תבניות של צורות,  מרית מתכת/עץ להפיכת הפנקייק. תוך כדי הוצאת הכלים מסבירים לילדים מה תפקידו של כל כלי.

עמית בן התשע היה אחראי על ערבוב החומרים היבשים בקערה, אחר כך שבר את שתי הביצים והוסיף את החלב למרכז הבלילה.

תוך כדי יציקת הפנקייק למחבת והפיכתם, איתי ניגב את התותים ועמית חתך אותם ופרס את הבננות.

כשהפנקייקים היו מוכנים והפירות היו חתוכים, הנחנו את הסירופים המתוקים על השולחן, קראנו לרועי האח הבכור בן ה-13 וכולנו ליקקנו את האצבעות ולא השארנו אף לא פירור.

מתכון בסיסי לפנקייק

צריכים את זה

2 ביצים

כוס וחצי חלב

1/2 1 כוסות קמח תופח

2 כפות סוכר

100 גר' חמאה (חתיכה לפני כל פנקייק) - אפשר להחליף בשמן קוקוס.

לקישוט ושדרוג:

שבבי שוקולד (שוקולד צ'יפס)

סירופ שוקולד/מייפל לפי טעמכם

פירות טריים:תותים, בננות ועוד.

יוצרים את זה

מניחים בקערה את הקמח  והסוכר ומערבבים.

יוצרים מעין גומה במרכז הקערה, יוצקים את החלב והביצים וטורפים עד שאין גושים. אפשר לתת לילדים להמשיך לערבב את הבלילה אותי עד שהיא נעשית חלקה. אפשר גם להשתמש במיקסר.

משמנים את המחבת בחתיכת חמאה לפני כל  יציקה ובעזרת מצקת יוצקים כמות קטנה מהבלילה, נותנים לבלילה להתפזר על המחבת.

כשמופיעות בועות קטנות – הופכים את הפנקייק.

מגוונים את זה

אפשר להשתמש גם בקמח מלא (ואז חייבים להוסיף מעט אבקת אפייה).

אפשר להוסיף שוקולד מריר.

שדרוג לבריא

במקום השימוש רק בקמח תופח אפשר להוסיף קמח כוסמין (2/3 מכל סוג).

במקום חמאה אפשר להשתמש בשמן זית.

במקום הסוכר אפשר להשתמש בדבש (שתי כפות).

ניתן לקנות תבניות מיוחדות לפנקייק כדי שכל פנקייק יהיה זהה לשני. יש גם תבניות בצורות שונות ומיוחדות.

מרוויחים את זה

שיפור המוטוריקה העדינה

העשרה והתפתחות במטבח

זמן איכות עם הילדים

יחסים טובים בין הורים וילדים

עוד מתכונים לילדים

  • במטבח

  • סופגניות פשוטות לילדים

  • מערכת "את זה"24.11.17

  • כדאי להכין עם הילדים את הסופגניות בבית ולא להתפתות לקנות ולסמן "וי". זו פעילות העשרה חווייתית בחג החנוכה. ורד קרייף מפרטת איך עושים את זה בקלות. לפני שמתחילים – הזמינו ילדים נוספים שישמחו להשתתף בחגיגת הסופגניות

תגובות הקוראים


ללא תגובות

בניית אתרים - בניית אתרים