-
גילאי 3-10
המומחים שלנו
מה מכינים ממני? משחק לשבועות
מה מכינים מתמרים? ומה מייצרים משעורה? לרגל חג השבועות הכנו משחק התאמה בין מיני הארץ והמאכלים שמכינים מהם. משחק מחכים ומעורר תיאבון
חג השבועות בפתח ואפשר כבר לשמוע את הילדים מדקלמים או שרים את שבעת המינים.
חיטה, שעורה, גפן, תאנה, רימון, זית ותמר. אבל בשביל מה צריך חיטה? ומה אפשר להכין מתמרים? ומה לזית ולמאכלי יומיום? האם הילדים יודעים אלו מאכלים מכינים מכל אחד משבעת המינים ומפירות וירקות נוספים בהם בורכה ארצנו?
למדו את הילדים בעזרת משחק מה אפשר להכין מכל פרי, ירק או דגן:
מחיטה מכינים לחם – פרטו לילדים שטוחנים את גרגרי החיטה לקמח, ומקמח ומים לשים בצק שממנו מכינים פיתות ולחם, פסטה, פתיתים ועוד ועוד.
משעורה מכינים בירה (וגם ויסקי)
הגפן מעניקה לנו ענבים למאכל ולייצור יין ותירוש.
תאנה נאכלת טרייה או מיובשת (דבלה)
גרגרי הרימון משמשים למאכל, להפקת מיץ ומשקה אלכוהולי (שיש מכנים אותו יין רימונים)
מזיתים מפיקים שמן למאור, למשיחה ועיסוי וכמובן – למאכל, וכן אוכלים את הזיתים לאחר השריה בשמן.
פרי התמר נאכל לח או מיובש ומשמש גם להפקת ממרח תמרים וסילאן – דבש תמרים.
מתירס מכינים פופקורן או שאוכלים קלחי תירס מבושלים במלח. ישנו גם קמח תירס ממנו מכינים לדגומא את הטורטיות.
העגבניה משמשת בין היתר להכנת אחד הרוטבים האהובים על ילדים – קטשופ.
ומתפוח אדמה– מכינים עוד מאכל פופולרי- צ'יפס. (מתפוח אדמה אגב, מכינים גם וודקה.)
מכירים מאכלים נוספים? ספרו לילדים. ואל תשכחו שיש הרבה פירות וירקות שטעים פשוט לאכול כמו שהם!
מדפיסים, מדביקים, גוזרים ומשחקים.
מה מכינים ממני?
של יפעת רוט
צריכים את זה
קובץ להדפסה – ליחצו כאן להורדת משחק מה מכינים ממני
מספריים
בריסטול
דבק פלסטי / שקוף
יוצרים את זה
מדפיסים את הקובץ (2 דפי A4)
מדביקים על בריסטול בגודל מתאים.
גוזרים את הקלפים לפי הסימון.
משחקים את זה
מתאימים בין הפירות והדגנים למוצר שמכינים מהם. מתאימים את רמת המשחק לגיל הילד – לגילאים הנמוכים יותר – מתאימים ביחד עם הילד את הזוגות, למתקדמים – כמשחק זיכרון – מניחים את כל הקלפים הפוכים, וכל אחד בתורו מנסה למצוא זוגות מתאימים של פרי ומה מכינים ממנו.
הידעתם?
האגרונום אורי אלון מסביר את ההבדל בין החיטה לבין השעורה. שעורה היא סוג אחר של דגן שתכולת הקמח שלו היא מאוד ירודה, וגם יבולו נמוך. בארץ מגדלים כיום בעיקר שעורה לבהמות. יתרון השעורה הוא שהיא יכולה לגדול באיזורים צחיחים יותר, למשל במצרים. השימוש המקובל של שעורה הוא גריסים (גריסי פנינה), ולמרות שלחם משעורה הפך לאחרונה מין מזון בריאות שכזה, בימי קדם נחשב לחם השעורים למזון עניים. קשה להבדיל בין שני מיני הדגן שנתברכה בהם ארץ ישראל. ההבדל במראם הוא שהשעורה, כשמה כן היא – יותר שעירה. שערות השיבולת, המלענים, ארוכים יותר ופונים יותר כלפי מעלה, ופחות לצדדים. החיטה פחות מוארכת, גם מבחינת מבנה השיבולת, וגם צורתו של הגרעין עגולה יותר.
להדפסה

מה במשבצת זהירות בדרכים
-
יפעת רוט14.11.25
-
למדו את הילדים בדרך חווייתית ומהנה את נושא הזהירות בדרכים – הדפיסו להם משחק בסגנון לוח "מה במשבצת" להכרת כללי הזהירות הבסיסיים באמצעות התאמת אביזרי האבטחה (חגורת בטיחות, קסדה) למסלול (נסיעה במכונית, רכיבה על אופניים, חציית כביש). מעבר לכללי הזהירות, יתרגלו הילדים את התאמות של כמות ומספר (ילד,ילדה ילדים)
משחקים להדפסה

משחק להדפסה – חיים שכאלה יצחק רבין
-
יפעת רוט14.10.25
-
י"ב בחשוון הוא יום האזכרה לציון יום השנה לרצח רבין. לזכרו של יצחק רבין, איש השלום, הכנו משחק לוח בסגנון מונופול להעשרת הידע על האיש, על חייו ועל פועלו. הדפיסו וגיזרו את לוח המשחק, את הקלפים ואת דף ההעשרה עם כל התשובות, והעיקר – שחקו עם הילדים וספרו להם על יצחק רבין ועל צוואת השלום שלו. מי ייתן ויבוא שלום עלינו ועל כל עם ישראל
גילאי 3-6

אתה עוד תיגע בשמיים
-
יעל צמח-גרינשפון15.03.26
-
אם אתם רוצים לטעת בילדים אופטימיות, תעוזה ואת האמונה שהשמיים הם ממש לא הגבול – הכירו את הספר "אתה עוד תיגע בשמיים – "מתנה מרגשת שמתאימה בול לתקופה הזו, שבה כולנו זקוקים לקצת יותר תקווה. ספר עם השראה
















תגובות הקוראים