-
גילאי 2-6
המומחים שלנו
שבלול בצנצנת
רינת הופר מספרת על מסלול הרפתקאות מסקרן בשביל כל ילד בדרך אל הגן, שחושף עולם קסום של דמיון וחושים מתוך הדברים הטריוויאליים עבורו. סיפור על יעל קשלס קראה עם ילדיה
תעודת זהות
מיועד לגיל:2-6
הוצאה:כנרת זמורה ביתן
שמות הילדים:מתן.
מיועד לגיל: 2-6
כתיבה ואיורים: רינת הופר
הוצאה: כנרת זמורה ביתן
נושא לימוד: למשל: רגשות, דמיון ויצירתיות, חיי יומיום, חפץ מעבר.
שמות הילדים: מתן.
מה מתן לוקח לגן?
תיק עם כריך - כמו שצריך,
שמיכה ירוקה - נעימה ורכה,
ושבלול בצנצנת - לתת לריקי הגננת .
בדרך הכל הולך לאיבוד,
יחד עם כובע אדום וגמד חמוד.
טוב שהדרך לגן מלאה הפתעות ובכל מקום מתגלות מציאות.
שבלול בצנצנת הוא ספרה החדש של רינת הופר, אחת היוצרות המרכזיות והמוערכות בתחום איור וספרות הילדים בעשור וחצי האחרונים. יצירותיה המקסימות הניחנות בנאיביות, הומור ושטות כבר הפכו לספרי חובה בכל בית: מפלצת סגולה, חנן הגנן, איילת מטיילת, אותיות במיץ שטויות ועוד.
הסיפור על מתן הוא סיפור שכל הורה וילד יכול להזדהות איתו. מה שהגננות מגדירות בתחילת השנה כחפץ מעבר (חפץ שיעזור לילד בתהליך ההסתגלות לגן והפרידה מההורים) הופך במהלך השנה לערימת ציוד שהילד סוחב איתו בכל בוקר לגן (שיכולה להספיק לגן ילדים נוסף). מתן, שעומד במרכז הסיפור הזה, יוצא מהבית עם כל הציוד ההכרחי שכולנו מכירים (איך אפשר בלי שמיכה ובובו הגמד) ובדרך לגן מתחילה חוויה מוכרת חדשה.
הדרך לגן היא מסלול הרפתקאות מסקרן בשביל כל ילד (ולא חשוב כמה קצרה הדרך לגן) ומתן, כמו הילדים שלנו, מגלה את העולם כולו במסלול הקצר הזה. הדברים הטריוויאליים עבורנו, הם עולם קסום של דמיון וחושים: בדרך לגן העננים בשמיים מתעוררים לחיים, פרפר מרפרף מזמין מרדף, נדנדה מתחננת לנדנוד, רוח שמחה נושבת, חלון ראווה של חנות צעצועים הוא עולם ומלואו ומשרוקית עזובה על המדרכה היא אוצר.
רינת הופר מבטאת בספר משהו מאוד אוניברסאלי: הפרטים הפשוטים האלו, שנמצאים תמיד סביבנו ולא זוכים לשום הערכה מצידנו מתעוררים לחיים מרגע שיש לנו ילדים. הסקרנות הטבעית של כל ילד מלמדת אותנו ההורים להתבונן, לגלות ולהתרגש מחדש.
בספר (בניגוד לחיים) יש למתן את כל הזמן שבעולם ליהנות מכל החוויות המרגשות האלה וההורים, שמופיעים בתחילת הספר ונמצאים ברקע לכל אורכו, לא מפריעים, לא מזרזים, רק מכילים. אבא של מתן לא אומר לו "אין זמן עכשיו להתנדנד, נלך לגינה אחה"צ" ואמא של מתן לא אומרת לו "המשרוקית הייתה על הרצפה, זה פויה! אל תשים את זה בפה". ההורה המכיל הוא דמות חוזרת אצל הופר (כך גם באיילת מטיילת האמא שמחה לראות את איילת עם כל פמליית החיות ומזמינה את כולם לכוס מיץ בסלון) המעצימה את הנאיביות ואת ההומור (גם הומור עצמי) שבספריה.
היכולת של הופר לא לגלוש לדידקטיות המאפיינת ספרי ילדים מאפשרת לסיפור להפליג ללא גבולות בתחומי הספר. המציאות המתרחשת בין דפי הספר נבדלת מהמציאות מחוץ לספר בהקצנה של הסיטואציות וברוח השטות (אם כי לא כמו באיילת מטיילת) ובעיקר בסיום הפנטסטי שמזכיר לנו (למקרה ששכחנו) שמדובר בסיפור וכמובן באיור מצוינים.
האיורים העשירים בסגנון המוכר של הופר מוסיפים כמו תמיד רובד נוסף לטקסט לכל אורך הספר ומפרים אותו, אך יפים ומרגשים במיוחד בעיניי הם האיורים הפותחים והסוגרים את הספר בעמודי הכריכה הפנימית ("פורזץ"). בראשון, אמו של מתן מעירה אותו בנשיקה ובאחרון, המולת הרחוב הסואן שמחזירה אותנו לעולם המבוגרים הדוחק בצבעוניות אופטימית ונאיבית האופיינית להופר.
עוד על ספרי ילדים בפורטל "את זה":
ספרים, ילדיי, ספרים - מדריך שימושי איך להקריא לילדים ספרים
ספרי ילדים מומלצים על פי גילאים
ספרים להורדה בחינם:
מוצרים מומלצים

אתה עוד תיגע בשמיים
-
יעל צמח-גרינשפון15.03.26
-
אם אתם רוצים לטעת בילדים אופטימיות, תעוזה ואת האמונה שהשמיים הם ממש לא הגבול – הכירו את הספר "אתה עוד תיגע בשמיים – "מתנה מרגשת שמתאימה בול לתקופה הזו, שבה כולנו זקוקים לקצת יותר תקווה. ספר עם השראה
ספרי ילדים

יום העצמאות של יעל
-
מערכת "את זה"05.05.24
-
יעל הולכת לאיבוד ביום העצמאות ומגלה שהדרך לעצמאות אינה קלה, לא לילדות ולא למדינות. אנשי החברה מתארים את הספר
גילאי 3-6

עציצי עוגות
-
יעל צמח-גרינשפון22.12.25
-
רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה
















תגובות הקוראים