-
גילאי 6-13
המומחים שלנו
המוזיאון הפתוח לצילום תל חי
ביקור במוזיאון לצילום בגן התעשייה תל חי מזמן לילדים בני 6+ לימוד חווייתי בנושא הצילום לאורך ההיסטוריה בליווי הדגמות, סדנת צילום בחושך, סדנאות פוטוגרמות וגן פסלים. ויש גם אגף אינטראקטיבי חש שמציג את שלבי התפתחות הצילום בליווי אביזרים אותנטיים וכן מתקנים להתנסות חווייתית בעידן שלנו, שבו בכל טלפון נייד פשוט מותקנת מצלמה, וצריך רק ללחוץ על כפתור כדי לתעד את הרגע – חייבים להסביר לילדים איך מתחולל הפלא הזה מהשלב בראשון - איך נוצרת תמונה ואיך התפתח הצילום מראשיתו. מוזיאון הצילום בתל חי עונה על שאלות רבות הקשורות לצילום וממחיש לילדים בדרך של התנסות חווייתית את כל המיסתורין העומד מאחורי העניין המרתק הזה.
תעודת זהות
מיועד לגיל:6-13
איזור:הגליל, צפון
מיקום:גן התעשייה תל חי.
טלפון:04-6950769.
בכניסה למוזיאון התבוננו באוסף מצלמות עתיקות, בנות 100 שנים ויותר. חלקן גדולות מימדים, ניצבות על חצובות ועשויות מעץ. באולם תצוגה ענק המחולק למתחמים שונים מוצגות תערוכות צילומים מתחלפות. אנחנו זכינו ליהנות מתמונותיו המיוחדות של שמחה שרמן שצילם נופים שונים בייחוד בהקשר של השואה, גוף האישה מזוויות שונות, רגעים קטנים ממלחמות ועוד תמונות מלנכוליות המדגישות עד כמה הזווית האישית והפרשנות של הצלם משפיעה! במיוחד אהבנו את תמונת הכפית שצילם מהשואה כסמל שמאפיין את מצוקת הרעב, וכן את אותו סמל של הכפית כשצילם את אמו אוכלת אטריות בהיותה בריאה ואוכלת מרק עוף מאותה כפית בימיה האחרונים. מדהים כמה אפשר ללמוד מהתמונות של אותו צלם.
צילומדע – אגף אינטראקטיבי
כיאה למוזיאון שמלמד בדרך של התנסות חווייתית את כל נושא הצילום, נפתח אגף אינטראקטיבי חדש – צילומדע המציע חוויה לימודית מעשירה על פעולת המצלמה, העין, האור והצבעים.
בכניסה לאגף מוצגים בחלונות ראווה שלבי התפתחות הצילום החל מהתמונה הראשונה שצולמה בפאריז לאחר חשיפה של שמונה שעות לשמש, הכל בליווי אביזרים אותנטיים, תמונות, מצלמות ושפע של מידע המועבר באמצעות טאבלטים שילדים אוהבים!
שלבי התפתחות הצילום
בכל חלון ראווה מוצג שלב חשוב של הצילום:
שתי שיטות מתחרות (1839-1850): תמונות בשיטה של טלבוט ודגרוטייפ – תמונות שצולמו בשיטת הצילום המסחרית הראשונה – הכל מומחש באמצעות המקוריות.
הלוח הרטוב – (1851-1870): תצוגה של המצלמות הראשונות שצילמו בשיטה זו, כולל פלש המגנזיום. בטאבלט ניתן לראות את התמונות עצמן.
צילום סטריאוסקופי (1860): המחשות של שיטת התלת מימד באמצעות הצבת שתי תמונות זהות זו לצד זו.
הלוח היבש (1870): תצוגות של נגטיבים מזכוכית.
סרט הצילום המגולגל (1889) – דגמי מצלמות ביתיות ראשונות.
סרט 35 מ"מ (1930): היה נחמד לראות סוף סוף את סרט הצילום הקטן שכולנו מכירים ואת דגמי המצלמות של קנון, ניקון ואולימפוס. בטאבלט אפשר לצפות בתמונות מהמעברות ומהקיבוצים.
מצלמת הרפלקס (1950): תצוגה של המצלמות הקטנות יותר, אם כי לידן מוצגות מאותה תקופה מצלמות בינוניות וגדולות מקצועיות.
כיבוש הצבע בצילום (1970): התפלאנו לגלות שתחילה צבעו את התמונות ידנית.
העידן הדיגיטלי – החל מ-1970 לשלביו.
מתקנים אינטראקטיביים
הילדים מוזמנים להתנסות ולהפעיל מתקנים אינטראקטיבים, ברמות אינטראקציה משתנות. זה כמו לונה פארק להכרת עולם הצילום, שממחיש היטב לילדים (וגם לנו) תופעות בנושא האור והצילום לשלביו.
למדנו על שילוב שלושת צבעי האור (כחול, אדום וירוק) שיוצרים ציאן, צהוב ומג'נטה. נהינינו ממתקן לצילום ברווזים בתנועה המראה מדוע ככל שהמהירות של התנועה גדולה יותר התמונה חדה יותר. חזרנו על הפעולות של מתקן להדגמת השפעת הפתיחה והסגירה של הצמצם – ככל שהוא פתוח יותר יש יותר פוקוס על אובייקט מסוים.
המתקנים מדגימים את השפעת התאורה מכיוונים שונים על הצילום הסופי,
את ההבדלים הדקים בין גוונים שקשה לעין להבחין ביניהם, את טכניקת התלת מימד בטכנולוגיה של שני צבעים על ידי התנסות אישית - באמצעות שתי תמונות זהות שכל אחת נצבעה בצבע אחר ניתן לראות איך נוצרת אשליה של תלת מימד בעין.
מתקן נוסף מאפשר הבעת אסוציאציות על תמונות נבחרות. במתקן בחרנו אובייקט צילום מתוך תמונה גדולה והרגשנו איך עובד הקלוז-אפ וכמה השפעה יש לזווית האישית של כל צלם.
בחדר קמרה אובסקורה מוצגות הפעלות של אור באמצעות טכניקה הלוכדת את הדימויים הנישאים על גבי קרני האור מן החוץ פנימה להמחשה של תופעות ההיפוך (נגטיב/פוזיטיב). בחדר חושך לומדים הילדים את כל תהליך הפיתוח על ידי התנסות –יוצרים תמונה על גבי נייר צילום הרגיש לאור, הנייר נחשף לאור, עובר פיתוח ולנוכח עיניהם המשתאות מתגלה תמונה בשחור-לבן. את התמונה לוקחים הביתה למזכרת.
במקום מתקיימות סדנאות להעשרה והמחשת עולם הצילום.
בקיצור – כל מה שרוצים לדעת על עולם הצילום נמצא כאן ברמה הכי מקצועית שיש.
בגן הפסלים מוצגים מיטב הפסלים בארץ. מוזיאון הצילום בתל חי הוא אחד מהפרויקטים של וסטהיימר המשלבים בין תעשייה לבין אמנות.
מיועד לגיל: 6-13.
מיקום: גן התעשייה תל חי.
טלפון: 04-6950769.
אתר: www.photo-mu.co.il
ימי ושעות פתיחה לקהל: א'-ה' 09:00-16:00, ו' - סגור, שבת - 10:00-17:00.
בילויים מומלצים

נהוראי מלך החיות
-
מערכת "את זה"11.08.24
-
רוצים להעניק חוויה מקורית, מיוחדת ומעצימה? נהוראי מלך החיות יהפוך את יום ההולדת של ילדכם לאירוע בלתי נשכח על ידי שילוב מושלם של מופע חיות מרתק, ריקודים, משחקים ופעילויות ייחודיות – כל הילדים והחברים יכירו מגוון רחב של בעלי חיים מיוחדים וייהנו ממופע תצוגה והעשרה מרתק ובלתי נשכח. מתאים גם לחגיגות בת מצווה ובר מצווה. ואתם ההורים – מסודרים, לא צריך לדאוג לשום דבר!
מוזיאונים ומרכזי מבקרים

מתחם הקטר 70414
-
יעל צמח-גרינשפון14.12.23
-
בילוי במתחם הקטר 70414 בבאר שבע מעניק טעימה חווייתית ומהנה לילדים וחושף בפניהם פיסות היסטוריה של באר שבע וישראל בכלל מהתקופות שבהן שלטו העות'מנים והבריטים בארץ, השתלשלות הרכבות בישראל והכל באמצעים חדשניים ובאמצעי המחשה בגודל טבעי!
גילאי 6-10

שפה מדויקת – חשיבה מדויקת
-
יעל צמח-גרינשפון12.07.26
-
"כשאנחנו מדברים על מצוינות בלימודים – מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה – נדמה לפעמים ששפת האם היא רק עוד מקצוע. אבל האמת הפוכה לגמרי: העברית היא תשתית!", כך אומרת יעל צמח-גרינשפון מניסיונה. טור דעה
















תגובות הקוראים