• VIP
  • מה בפורטל?

    עוגת גבינה לפעוטות

    לא חייבים לאפות דווקא עוגת שוקולד לכבוד יום ההולדת הראשון של הילד, אפשר גם אחרת: עוגת גבינה בריאה, שמורכבת מהביסקוויטים הרכים וממעדני הגבינה הקטנים שתינוקות מכרסמים כבר מגיל חצי שנה. מתכון מנצח כבר מגיל שנה שמתאים בדיוק לחג שבועות הקרב ובא

    יעל צמח-גרינשפון 08.05.10

    לקראת יום ההולדת הראשון של ערן, בני הראשון, חשבתי וחשבתי איזו עוגת יום הולדת כדאי להכין לילדי הפעוטון. לא רציתי לאפות אחת מעוגות השוקולד הסטנדרטיות המקובלות לגיל זה, מיותר לפרט את הסיבות הבריאותיות לכך, או יותר נכון הלא-בריאות. החלטתי לאפות עוגת גבינה מהמרכיבים שהקטנטנים מכירים ואוהבים. לקלתית ריסקתי ביסקוויטים של "רמדיה" שאז בדיוק יצאו לשוק (והיום יש ביסקוויטים רכים לפעוטות של חברות שונות) עם מעט אבקת "שוקולית". במלית שילבתי מעדני "גמדים" בטעם בננה שאז היו נפוצים (היום מוכרים מעדני גבינה בסגנון זה של חברות רבות), והבאתי את העוגה לגן. gvina1הילדים הקטנים ליקקו את האצבעות, והיות שאופן ההכנה פשוט וקל, חזרתי על כך פעמים רבות וזו הפכה לעוגת הבית שלנו. המתכון לפניכם.

    אפשר להגיש עוגה זו לילדים מגיל שנה שכבר אוכלים מאכלים עם ביצים וגבינה מחלב פרה. הילדים הגדולים ישמחו לעזור בריסוק הביסקוויטים, בערבוב החומרים וכמובן בחיסול העוגה!

    עוגת גבינה לפעוטות

    של יעל צמח-גרינשפון

    צריכים את זה

    החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ:

    200 גר' ביסקוויטים רכים לתינוקות

    100 גר' חמאה מומסת

    1/2 כפית אבקת שוקו מומתקת

    6 מעדני גבינה גדולים (רצוי בטעם בננה)

    2 גביעי שמנת חמוצה

    2 ביצים

    1/2 כוס סוכר*

    אפשר להוסיף סוכר אם רוצים עוגה מתוקה יותר, אך כדאי לדעת: לא מומלץ להרגיל את הילדים למאכלים מתוקים מדי.

    מכינים את זה

    1. מרסקים את הביסקוויטים דק דק בתוך שתי שקיות ניילון פשוטות ובעזרת פטיש שניצלים (אפשר לתת לילדים הגדולים לעשות את זה, הם מתים על זה).

    2. מוסיפים את החמאה ואבקת השוקו המומסת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

    3. משטחים את התערובת על תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת  ומקררים במקרר כחצי שעה.

    4. בינתיים מערבבים את יתר החומרים בקערה: יוצקים את התערובת על הקלתית ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של

    180 מעלות 30 דקות בדיוק! מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים כמה דקות.

    5. מוציאים את העוגה מן התנור ומקררים בטמפרטורת החדר ואחר כך במקרר, לפחות לכמה שעות לפני ההגשה.

    מרוויחים את זה

    העשרה והתפתחות במטבח

    • במטבח

    • פנקייקים עם הילדים

    • מערכת "את זה"03.10.23

    • הכנת פנקייקים היא פעילות מטבח מהנה לילדים בגילאים רבים שמתחילה בהבאת הכלים והמצרכים הדרושים, ערבוב וטעימות קטנות ועד הטעימה הגדולה של אחת מהמנות האהובות על ילדים ברחבי העולם. שני זהר ניצלה את הזמן שבו ההורים בחופשה לפעילות כיפית במטבח
    • מתכונים לילדים

    • בוקצ'יני גאודה 

    • יעל צמח-גרינשפון30.05.23

    • טבעות גבינה בציפוי של שניצל – תענוג לילדים! אחד המתכונים האהובים שלמדנו מהשף אלחנדרו! הוא מכין את טבעות הגבינה המטוגנות עם גבינת מוצרלה, אנחנו הכנו עם גאודה. הילדים עפים על זה! ויש גם טיפ כדי הגבינה לא תימס מדי
    • כל הגילאים

    • מתחם הקטר 70414

    • יעל צמח-גרינשפון14.12.23

    • בילוי במתחם הקטר 70414 בבאר שבע מעניק טעימה חווייתית ומהנה לילדים וחושף בפניהם פיסות היסטוריה של באר שבע וישראל בכלל מהתקופות שבהן שלטו העות'מנים והבריטים בארץ, השתלשלות הרכבות בישראל והכל באמצעים חדשניים ובאמצעי המחשה בגודל טבעי!

    תגובות הקוראים


    2 תגובות

    המערכת
    14 מרץ, 2015
    אין שום צורך להוסיףקמח בעוגת הגבינה הזו.

    קסניה
    09 מרץ, 2015
    היי, אין צורך להוסיף קמח..?

    בניית אתרים - בניית אתרים