-
כל הגילאים
המומחים שלנו
פיצה ביתית מהירה במיוחד
ילדים אוהבים פיצה בכל הגילאים, ואם הם לשים את הבצק בעצמם, מעצבים את צורתו, מניחים את התוספות האהובות עליהם – זו יכולה להיות חגיגה. תתפלאו, לא צריך לחכות שעות עד שהבצק יתפח, יש מתכון מהיר לפיצה אמיתית שמכינים עם הילדים. מתאים להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות

לפני עשור שנים נהגתי להכין "פיצה על פיתה" לארוחת ערב מהירה. כל ילד בחר את התוספות האהובות עליו, ותוך כמה דקות הפיצות היו מוכנות. כשרציתי להשקיע ולהעסיק את הילדים בלישה ורידוד הבצק, נערכתי מראש להכנת פיצות שדורשות התפחה של כמה שעות טובות. עם השנים, קיצרתי את זמן ההמתנה של הפיצה המושקעת למען הילדים הרעבים, עד שהגעתי למסקנה שגרגרי שמרים מהירים לא זקוקים ליותר מעשר דקות של התפחה!
כבר כמה שנים אנחנו מכינים בדקות ספורות בצק אמיתי (!) לפיצה, ועד שמספיקים להחזיר את המצרכים למקום, הבצק כבר מוכן לשלב הבא – לישה.
ואם כבר בצק ביתי, הכינו גם רוטב עגבניות ביתי ובעיקר בריא.
אין מילים לתאר את האושר של הילדים שמכינים פיצה בעצמם לארוחת הערב. כל אחד לש ומרדד, בוחר כלי בצורה ובגודל שהוא רוצה ומסמן את הפיצה שיאכל אוטוטו. כל אחד בוחר מתוך מגוון התוספות ומניח על הפיצה שלו, והופ – לתנור. עד שמנקים את כל העסק, הריח מוביל אל התבנית הריחנית.
פיצה מהירה
של יעל צמח-גרינשפון
צריכים את זה
לבצק:
1 ק"ג (4 כוסות) קמח
1 שקית שמרי שמרית (+ משפר אפייה – לא חובה)
1 כפית סוכר
2 כוסות מים פושרים
1 כפית מלח
8 עגבניות בשלות מגוררות (או 1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות משומרות מרוסקות)
קורט סוכר
1 כפית מלח
1 בצל קטן קצוץ
2 שיני שום כתוש (לא חובה)
1 גזר מגורר (לא חובה)
1 קישוא מגורר (לא חובה)
1 כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
לתוספות:
גבינה צהובה
טבעות זיתים
גרגרי תירס
טונה
פטריות
רצועות פלפלים
יוצרים את זה
מניחים במיקסר עם וו הלישה את כל החומרים לבצק לפי סדר הופעתם ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.
מניחים בקערה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך 10 דקות.
לשים מעט ומרדדים את הבצק. קורצים צורות בגודל הרצוי.
מורחים את רוטב העגבניות, מניחים את הגבינה ואת התוספות הרצויות ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהגבינה נמסה.
מגוונים את זה
מניחים מול הילדים מגוון תוספות כגון תירס, טונה, זיתים ירוקים ושחורים, פטריות, רצועות פלפלים וכל אחד בוחר מה שהוא אוהב.
לומדים את זה
מרוויחים את זה
פיתוח חוש הטעם
פיתוח חוש הריח
פיתוח חוש המישוש
טיפים
מצולמת: נועם קרייף מתל אביב.
במטבח
עציצי עוגות
-
יעל צמח-גרינשפון01.01.25
-
רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה
מתכונים לילדים
לביבות שתמיד מצליחות
-
מערכת "את זה"12.12.24
-
בחנוכה ובכל ימות השנה כדאי להכין לילדים לביבות מתפוחי אדמה וגבינות – הם מתים על זה! ורד קרייף מעניקה מתכון קל ללביבות שמכינים עם הילדים בקלות. הכנת לביבות מהווה הפעלה קלה, זולה וטעימה לילדים בגילאים שונים
כל הגילאים
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
תגובות הקוראים