• VIP
  • מה בפורטל?

    פיצה ביתית מהירה במיוחד

    ילדים אוהבים פיצה בכל הגילאים, ואם הם לשים את הבצק בעצמם, מעצבים את צורתו, מניחים את התוספות האהובות עליהם – זו יכולה להיות חגיגה. תתפלאו, לא צריך לחכות שעות עד שהבצק יתפח, יש מתכון מהיר לפיצה אמיתית שמכינים עם הילדים. מתאים להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות

    יעל צמח-גרינשפון 05.06.10

    לפני עשור שנים נהגתי להכין "פיצה על פיתה" לארוחת ערב מהירה. כל ילד בחר את התוספות האהובות עליו, ותוך כמה דקות הפיצות היו מוכנות.  כשרציתי להשקיע ולהעסיק את הילדים בלישה ורידוד הבצק, נערכתי מראש להכנת פיצות שדורשות התפחה של כמה שעות טובות. עם השנים, קיצרתי את זמן ההמתנה של הפיצה המושקעת למען הילדים הרעבים, עד שהגעתי למסקנה שגרגרי שמרים מהירים לא זקוקים ליותר מעשר דקות של התפחה!

    כבר כמה שנים אנחנו מכינים בדקות ספורות בצק אמיתי (!) לפיצה, ועד שמספיקים להחזיר את המצרכים למקום, הבצק כבר מוכן לשלב הבא – לישה.

    ואם כבר בצק ביתי, הכינו גם רוטב עגבניות ביתי ובעיקר בריא.

    אין מילים לתאר את האושר של הילדים שמכינים פיצה בעצמם לארוחת הערב. כל אחד לש ומרדד, בוחר כלי בצורה ובגודל שהוא רוצה ומסמן את הפיצה שיאכל אוטוטו. כל אחד בוחר מתוך מגוון התוספות ומניח על הפיצה שלו, והופ – לתנור. עד שמנקים את כל העסק, הריח מוביל אל התבנית הריחנית. 

    פיצה מהירה

    של יעל צמח-גרינשפון  

    צריכים את זה

    לבצק:

    1 ק"ג (4 כוסות) קמח

    1 שקית שמרי שמרית (+ משפר אפייה – לא חובה)

    1 כפית סוכר

    2 כוסות מים פושרים

    1 כפית מלח 

    לרוטב עגבניות:

    8 עגבניות בשלות מגוררות (או 1 קופסת שימורים גדולה של עגבניות משומרות מרוסקות)

    קורט סוכר

    1 כפית מלח

    1 בצל קטן קצוץ

    2 שיני שום כתוש (לא חובה)

    1 גזר מגורר (לא חובה)

    1 קישוא מגורר (לא חובה) 

    1 כף פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)

    לתוספות:

    גבינה צהובה

    טבעות זיתים

    גרגרי תירס

    טונה

    פטריות

    רצועות פלפלים

    יוצרים את זה

    מניחים במיקסר עם וו הלישה את כל החומרים לבצק לפי סדר הופעתם ומעבדים עד לקבלת גוש בצק.

    מניחים בקערה, מכסים ומניחים במקום חמים לתפיחה במשך 10 דקות.

    לשים מעט ומרדדים את הבצק. קורצים צורות בגודל הרצוי.

    מורחים את רוטב העגבניות, מניחים את הגבינה ואת התוספות הרצויות ואופים בתנור בחום בינוני של 180 מעלות עד שהגבינה נמסה.

    מגוונים את זה

    מניחים מול הילדים מגוון תוספות כגון תירס, טונה, זיתים ירוקים ושחורים, פטריות, רצועות פלפלים וכל אחד בוחר מה שהוא אוהב.   

    לומדים את זה

    להאכיל באהבה ובהיגיון

    חשיבות אכילת מוצרי חלב

    מרוויחים את זה

    העשרה והתפתחות במטבח

    שיפור המוטוריקה העדינה

    פיתוח חוש הטעם

    פיתוח חוש הריח

    פיתוח חוש המישוש

    טיפים

    צורות בפיצות

    מצולמת: נועם קרייף מתל אביב.

    • במטבח

    • עציצי עוגות

    • יעל צמח-גרינשפון01.01.25

    • רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה

    תגובות הקוראים


    תגובה אחת

    משתמש אנונימי (לא מזוהה)
    28 מרץ, 2011
    כך אני ולא היה

    בניית אתרים - בניית אתרים