-
כל הגילאים
המומחים שלנו
ילדים אוכלים ירקות
הילדים לא ממש אוהבים ירקות? יש פתרונות: מכינים יחד איתם מאכלים צבעוניים ומקושטים בירקות: חביתה בצורת פרצוף, שיפודי ירקות על הגריל ופשטידה בצורה שהם אוהבים (אנחנו בחרנו בדובי) עם כל שאריות הירקות שיש בבית. מתאים לארוחת ערב בריאה, מזינה ומגוונת
יש דרכים יצירתיות לגרום לילדים לאכול ירקות כדי להיות בריאים ולפתח הרגלי תזונה נכונים ואפילו לאהוב אותם עם הזמן:
קודם כל – שתפו את הילדים בהכנות – התחילו בסידור הירקות במגירת הירקות לאחר הקניות, שתפו אותם בגיל קטן בשטיפת הירקות תוך כדי הכרזת השמות, הצבעים ואפילו הצורות שלהם ולמדו אותם לחתוך ירקות (למען הבטיחות, בהשגחה כמובן) גם אם הם לא מתכוונים לאכול אותם.
קיבצנו שלושה רעיונות להכנת מאכלים עם ירקות:
חביתה מקושטת
מכינים חביתה פשוטה שתשמש מצע ל"ציור" באמצעות ירקות שונים על ידי הילד.
צריכים את זה
1 ביצה לכל ילד
מעט שמן זית
ירקות טריים לקישוט: מלפפון, מלפפון חמוץ, עגבניה, כרוב, פלפלים
גרגרי תירס
קוביות גבינה מלוחה
יוצרים את זה
מחממים את השמן במחבת ומקשקשים את הביצה.
מטגנים את הביצה משני הצדדים ומוציאים.
חותכים עם הילדים שלל ירקות לקישוט החביתה: טבעות מלפפונים, חתיכות עגבניה, פלפלים בצבעים שונים, כרוב, ועוד. מוסיפים זיתים, גרגרי תירס, קוביות גבינה ומאכלים בריאים לקישוט.
מקשטים את החביתה בצורת פרצוף, ציור של בית, מכונית או כל ציור שעולה על דעת הילדים.
ירקות על הגריל
צריכים את זה
ירקות לצלייה (בצל, פטריות, פלפלים, עגבניות שרי)
מעט שמן זית
שיפודים (אפשר שיפודי עץ חד פעמיים)
מכינים את זה
חותכים עם הילדים (בזהירות ובהשגחה) קוביות של ירקות לצלייה: פלפלים צבעוניים, בצל, פטריות חצויות, וכל ירק שמתאים לצלייה על הגריל.
נותנים לילדים לשפד את קוביות הירקות שונים בצבעים שונים לסירוגין וצולים על המנגל או בגריל התנור. ילדים רבים אוהבים את טעם הגריל וכך ייחשפו לירקות בריאים.
פשטידת ירקות
של זמירה צמח
אופים פשטידה מכל הירקות שיש בבית בתבנית בצורת דובי. לילדים זה נראה כמו חביתה עבה ומזמינה, עבורנו ההורים זו תוספת בריאות נהדרת לילדים מגיל שנה עד בכלל (טעים גם למבוגרים).
צריכים את זה
3 כוסות ירקות קצוצים או מגורדים:
כרובית מגורדת, גזרים מגורדים גס, קוביות בצל, קישואים מגורדים, פטריות
3 ביצים
1/3 כוס קמח
פטרוזיליה קצוצה
יוצרים את זה
מערבבים היטב את כל החומרים לפשטידה ויוצקים לתבנית עוגה בצורת דובי.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך 40 דקות, עד שהפשטידה מוכנה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
מקשטים את הדובי בירקות טריים: עיגולי מלפפונים לעיניים, פלח עגבניה לפה, גרגירי תירס, פלפלים בצבעים שונים וכל מה שיש במקרר.
מגוונים את זה
ילדים אוהבים גרגרי תירס וכדאי להוסיף לפשטידה חופן
אפשר להוסיף גבינות שנשארו בבית לתוספת טעם ולהפוך את הפשטידה לחלבית.
ניתן להחליף את עלי הפטרוזיליה לעלים אחרים שהילד אוהב: בזיליקום, אורגנו שהוא מכיר מהרוטב הפסטה והפיצה.
אפשר כמובן לאפות בתבנית בעלת כל צורה שהילדים אוהבים. הם כבר יידעו לקשט.
לומדים את זה
מרוויחים את זה
פיתוח חוש הטעם
פיתוח חוש הריח
במטבח
טחינה ירוקה בריאה!
-
יעל צמח-גרינשפון06.10.24
-
מחפשים גיוון בריא לכריך הבוקר של הילדים? תנו להם לטעום טחינה ירוקה בריאה מוכנה, ואחרי שיגידו: "יאמי", הכינו יחד איתם והסבירו על נפלאות הפטרוזיליה ואפילו מעט שום! כך קרה ליהלי גרינשפון שטעמה טחינה ירוקה והתלהבה
מתכונים לילדים
בורקס גדול – כל אחד יכול!
-
מערכת "את זה"01.05.24
-
ילדים אוהבים בורקסים ממולאים גבינה ואוהבים מאכלים גדולים! אז למה בעצם לא להכין יחד איתם בורקס גבינה ענק לגיוון המשולשים מדי פעם ובייחוד לכבוד שבועות. הכינו את המאכל החלבי הכי גדול וטעים בקלות ובמהירות. המתכון מתאים להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות וכמובן בבית לארוחת ערב שונה ומיוחדת
כל הגילאים
טור חינוכי 1: חינוך במילה אחת!
-
יעל צמח-גרינשפון15.11.24
-
רוצים לקבל עצות פרקטיות לחינוך והכשרת הילדים לחיים האמיתיים? טור חדש של יעל גרינשפון, מומחית בחינוך ובהכשרה לחיים האמיתיים. והפעם – מהות החינוך
תגובות הקוראים