• VIP
  • מה בפורטל?

    שווארמה ביתית בקלי קלות

    כן, כן, אפשר להכין שווארמה ביתית – בריאה, מזינה וזולה, והעיקר – הילדים מתים על זה! אם הילדים אוהבים שווארמה – הכינו בקלות שווארמה בבית, לא צריך חומרים או כלים מיוחדים. אחרי פעם אחת תכניסו את המתכון לתפריט השבועי

    יעל צמח-גרינשפון 09.09.21

    שווארמה פרגיות

    צריכים את זה

    2-3 ק"ג פרגיות/פרפרי עוף (אפשר לערבב)

    למשרה:

    1 פחית קרם קוקוס

    ⅓ כוס שמן זית

    1 כפית כמון/בהרט/תבלין שווארמה

    1 כפית פפריקה חריפה

    1 כפית מלח

    1 כפית שום כתוש

    להרכבת השווארמה

    שיפוד מתכת

    שומן אווז

    תפוח אדמה גדול

    בצל בינוני מקולף

    קוביות תפוחי אדמה (לא חובה)

    להגשה:

    פיתה+ טחינה נוזלית

    מכינים את זה

    1. מערבבים את חומרי המשרה בקערה גדולה.
    2. דופקים מעט את חתיכות הפרגיות/פרפרי העוף ומשרים במשרה לשעה לפחות.
    3. חותכים את תפוחי האדמה לרוחב כדי שישמש כבסיס לשווארמה. משחילים את שיפוד המתכת דרכו ומעמידים אותה כבסיס.
    4. משחילים את הפרגיות על שיפוד המתכת, משלבים שומן אווז בין החתיכות.
    5. בסיום נועצים את הבצל המקולף לכיסוי חוד השיפוד.
    6. מניחים את השווארמה על תבנית גדולה כדי שנוזלי המשרה יטפטפו. אם רוצים להוסיף תפוחי אדמה – מפזרים בתחתית התבנית.
    7. אופים בתנור ב-180 מעלות כשעה וחצי, הופכים מדי פעם.
    8. חותכים לרצועות דקות מלמעלה למטה, ממש כמו בשווארמה!
    9. מגישים לצד פיתה וטחינה נוזלית.

     

    • במטבח

    • עציצי עוגות

    • יעל צמח-גרינשפון01.01.25

    • רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה

    תגובות הקוראים


    ללא תגובות

    בניית אתרים - בניית אתרים