• VIP
  • מה בפורטל?

    להתחיל את השנה בכיף – מדריך פתיחת שנה

    בילוי פרידה מהחופש הגדול, כתיבת ברכות ומשפטים ביומנים של הילדים ותכנון מפגש הורים – אלה הם חלק מהרעיונות המקוריים של ורד ברלל לשדרוג היום הראשון של שנת הלימודים כך שייזכר לטובה. מבחר עצות פרקטיות שתוכלו לאמץ כמסורת לפתיחת שנת הלימודים מדי שנה

    מערכת "את זה" 29.08.18
    הנה שוב מתחילה שנת לימודים חדשה. כבר רכשנו את כל הספרים, עטפנו, הדבקנו, דיפדפנו בהתרגשות ודיסקסנו על מה הם צפויים ללמוד בשנה הבאה. ההימורים סביב שולחן האוכל על מי תהיה המחנכת בשנה הבאה גוברים.

    אחרי כל כך הרבה שנים בהם התחלנו שנה חדשה בהתרגשות ואחרי יומיים נכנסנו כבר לשגרה המייאשת של בית הספר, אני יודעת שחשוב לשמר את ההתרגשות של ההתחלה כמה שאפשר. לכן, כבר לפני כמה שנים, הנהגנו בבית משפחת ברלל מסורת לפתיחת שנת הלימודים. נוסף ליום הקניות, לערב עטיפות הספרים וכו'.

    בילוי אחרון בחופש הגדול - אנחנו נוהגים לצאת יחד, כל בני המשפחה, בערב האחרון של החופש הגדול למסעדה, או אפילו לפיקניק משפחתי על חוף הים. במהלך הבילוי המשותף, כל אחד מספר מה התקוות שלו ומה החלומות שלו לשנה החדשה ומתחייב על דבר אחד שהוא לוקח על עצמו השנה. זהר למשל התחייבה בשנה שעברה שהיא תהיה אחראית על השעה שהיא קמה ותגיע בזמן לבית הספר. היא זכרה להזכיר לנו בסוף השנה שהיא כמעט ולא איחרה השנה והיתה גאה על שעמדה בהתחייבות שלה. בבית אנחנו כותבים את ההתחייבות הזו ומצמידים למקרר, למשך השנה. אחר כך, בשלב הקינוח, אנחנו מסכמים את החופש שהיה, נזכרים בחוויות מתחילת החופש שעכשיו כבר נראים ממש ממש מזמן.

    תוכלו לקבל רעיונות למקומות בילוי מומלצים עם הילדים וכן למסעדות שמתאימות לילדים.

    מסיבת בובות – הציעו לילדים, בייחוד אלו שעולים לכיתה א' לארגן מפגש חברים ששובצו באותה כיתה כדי להכיר זה את זה ולבלות יחד לקראת הכניסה למסגרת. אפשר להציע לבנות לערוך מסיבת בובות עם משחקי תפקידים – מושיבים את הבובות כאילו הן תלמידות בכיתה והילדים מקבלים את תפקיד המורה. בדרך זו ניתן להבחין איך הילדים רואים את המסגרת הבית ספרית.

    פיזור חיוכים ביומן - כדי למשוך את חוויית תחילת השנה, בערב האחרון לחופש, כשהילקוטים כבר מוכנים ומסודרים והילדים הולכים לישון, אני שולפת את היומנים שלהם מהתיק וכותבת להם בתוך היומן בכל מיני מקומות וזמנים שונים לאורך השנה העתידית:

    ברכות ואיחולים

    בדיחות מצחיקות

    סתם ד"ש חם מאמא

    פתגם חביב

    משפט מעצים

    ציון התאריכים החשובים כמו ימי הולדת של בני המשפחה.

    כך במשך השנה שכבר כשמזמן שכחתי שכתבתי להם, מגיע היום הרלבנטי והם פותחים את היומן באמצע היום השוחק בבית הספר ופתאום יש להם משהו שמעלה חיוך.

    נכון, שאחרי כל השנים הללו, הם כבר יודעים ומחכים ולכן כבר ביום הראשון ללימודים הם עוברים על כל היומן מלפני ולפנים ומחפשים לקרוא את כל הרמזים הסמויים ביומן שלהם. אבל גם כך, גם כשהם מצפים ומחכים, עדיין כשמגיע איזה יום או שבוע שבו הם פותחים את היומן ומוצאים בו משפט, בדיחה או מדבקה, הם מחייכים ואיכשהו לא חשוב באיזה יום בשנה אני כותבת להם משפט או הפתעה זה תמיד באורח פלא ביום הנכון, בזמן הנכון והמשפט הנחוץ ביותר בזמן הנכון.

    צ'ופרים לכריכים - ביום הראשון ללימודים, מאז כיתה א', נהגתי להכניס לילדים צ'ופר לצד הכריך. ממתק אהוב או הפתעה ופתק "שתהיה זו שנה מתוקה". אפשר גם להדפיס פתקים לכריכים לילדים.

    בתוך התיק, אני מכניסה להם גם מכתב קצר. מקושט ומעוטר ובו אני כותבת להם איחולים לשנת הלימודים הקרובה.

    צילומים ומזכרות – אל תשכחו לרוקן את כרטיס המצלמה ולטעון אותה לקראת התיעוד של 1 בספטמבר - לא לשכוח לצלם. גם עכשיו כשהילדים גדולים ואני כבר לא מלווה אותם לבית הספר, בבית, בדלת, רגע לפני שהם יוצאים, אני מכריחה אותם להצטלם ומוסיפה עוד תמונה לאוסף ההולך וגדל של "היום הראשון ללימודים". כשהם חוזרים בצהריים של 1 בספטמבר אני עושה מאמץ להגיע מוקדם מהעבודה, להכין ארוחת צהריים טרייה וחמה ויושבת איתם לארוחת הצהריים לשמוע את חוויות היום, מי המורה החדשה, ליד מי הם יושבים וגם איזה כיף היה למצוא את ההפתעות שפיזרתי להם בתיק....

    מפגש הורים – ומגיע גם משהו לאמהות ולאבות! כדי לתכנן בבוקר של 1 בספטמבר מפגש ארוחת בוקר או אפילו קפה ועוגה להורים המתרגשים. זה מתאים במיוחד להורים לילדי הגן שנשלחים לשעתיים עד שהילד יתרגל, או להורים לילדי כיתה א' שישמחו לשתף בהתרגשות ובחוויה במפגש שתוכנן מראש.

    1 בספטמבר הוא יום מצוין לקחת יום חופש, ולאחר שהילדים נשלחים למסגרות, בייחוד אם הן קצרות, באותו היום לשבת ולנוח ולהירגע לקראת השגרה.

    שנת לימודים פורייה ומוצלחת.

    עוד בנושא פתיחת שנת הלימודים:  

    מתחילים את שנת הלימודים ברגל ימין

    מתכוננים לכיתה א'

    הכנה לכיתה א'

    דף התארגנות לבוקר

    תפריט שבועי לבוקר

    לוח פעילות יומי לגן

    פתקים לכריכים לילדים

    • בלוגים

    • יעל גרינשפון – למה איך ומה

    • מערכת "את זה"03.09.24

    • רוצים להכיר יעל גרינשפון – מי שהקימה את פורטל "את זה" ואת אתר מנויי VIP? מהו החזון והאני מאמין שלה במשך 25 שנה? באילו דרכים היא מיישמת ובעיקר – מה היא מעני'ה לכם? לפניכם סקירה של למה? איך? מה? תוכלו להוריד את הקובץ ולשמור!
    • הבלוג של ורד ברלל

    • מאכלים לשדרוג ארוחת המדורה

    • מערכת "את זה"25.04.18

    • לא חייבים להיצמד לנקניקיות, תפוחי אדמה שרופים וסלטים מקופסא סביב המדורה! אפשר לשדרג את ארוחת המדורה לסעודת גורמה של ממש, כזו שגם הילדים וגם ההורים ילקקו בה את האצבעות. ורד ברלל מציעה מתכונים סופר פשוטים להכנה שניתן להכין עם הילדים ממש בשטח מדורה כהפעלה מדליקה וכמה טיפים שיהפכו לכם את ארוחת ל"ג בעומר לחוויה

    תגובות הקוראים


    ללא תגובות

    בניית אתרים - בניית אתרים