• VIP
  • מה בפורטל?

    לומדים צבעים בפלסטלינה

    בגיל 3-4 , בדרך כלל בגן, נתקל הילד לראשונה בחייו בפלסטלינה כחומר יצירה. הנוחות וההנאה שהילדים מרגישים עם הפלסטלינה, מאפשרים לנו ללמד באמצעותה גם את נושא הצבעים. נועם רז, איש הפלסטלינה, שמתמחה בהפעלות לילדים בפלסטלינה, מסביר ומדגים בתמונות איך מלמדים ילדים צבעים דרך עבודה בפלסטלינה

    מערכת "את זה" 06.10.12

    המפגש הראשוני בין הילד לבין הפלסטלינה הינו חוויה מרגשת, מרתקת ולפעמים אף מוזרה תחילה, הגורמת לילד התפעמות רבה, מאחר שהחומר רך ומאפשר לילד להתנסות באופן חופשי. הפלסטלינה כאילו מבקשת מהילד "קח אותי והשתמש בי כרצונך".

    הילד נסחף בחוויה הראשונית לעוצמת הרכות ולאין סוף שהפלסטלינה מכילה ונותנת ברשות מלאה וללא תנאים.

    הנוחות וההנאה שהילדים חשים עם הפלסטלינה, מאפשרות לנו להשתמש בה לצרכים שונים: שיפור המוטוריקה עדינה, פיתוח הדימיון וגם לימוד נושאים שונים, למשל – צבעים.

    הצבע הוא חוויה עוצמתית נוספת אליו נמשך הילד. עולם הצבעים מקיף אותנו בחיינו ונמצאים בכל מקום שאליו נביט: בבית, בטבע, בבעלי החיים ועוד.

    לצפייה בפיסולי חיות מפלסטלינה לפי צבעים:

     

    לומדים צבעים בפלסטלינה השימוש בפלסטלינה מאפשר לילד להתנסות ולהכיר את הצבעים תוך לימוד תתי נושאים שונים כמו ערבוב צבעים או צבעם של בעלי החיים בטבע.

    עבודת הפלסטלינה אצל ילדים מתקשרת בעיקר לצורות (גילאי 3-4) ובעלי חיים (גילאי 5 ומעלה).

    דרך עבודה עם פלסטלינה ניתן ליצור מגוון רחב של בעלי חיים ודרך צבעם לשוחח עם הילדים וללמד אותם: איזה צבע מרתיע, איזה צבע מסמל סכנה, איזה צבע מסמל שימחה, עצב ומה מושך אותנו.

    על אף כי בטבע צבעי בעלי החיים מאוד ברורים, קבועים, וידועים מראש, בעולם הפלסטלינה הכל דווקא אינו צפוי מראש ותמיד ניתן לבחירה ושימוש, דבר המפתח אצל הילד את הדמיון והיצירתיות.

    דבר נוסף הוא כי דרך עבודה עם פלסטלינה הילד לומד כי בחירת הצבעים אינה מוטעת ומוכיחה לו כי צבע זה עולם עשיר, מגוון וזמין כל העת.

    המפגש החוויתי והמגע האין סופי מאפשרים להם לחוות את הצבע בצורה מקסימלית מקרוב. לגעת, לחוש, להריח, לשחק וליצור בצבע ללא גבולות. אין בעבודה הזו "נכון" ו"לא נכון". הילד יכול ליצור כל צורה בכל צבע, לערבב, להתסנות ולגלות.

    לומדים צבעים בפלסטלינה עוד יצירות מפלסטלינה

    פסלון מסיכה מפלסטלינה

    מפלצת מפלסטלינה

    בובת "את זה" מפלסטלינה

    יצירות הפלסטלינה באדיבות נועם רז, איש הפלסטלינה, המעניק ימי הולדת ייחודיים בנושא הפלסטלינה. לפרטים: 0528-488559, האתר של נועם רז.

    עוד ללימוד צבעים

    משחק התאמת צורות וצבעים

    פאזל ללימוד אותיות וצבעים

    משחק מחשבה בצבעים

    דף עבודה ערבובי צבעים

    דף אוצר מילים אנגלית – צבעים

    לומדים צבעים בפלסטלינהחוברת ללימוד צבעים

    לומדים צורות וצבעים

    • יצירות

    • עציצי עוגות

    • יעל צמח-גרינשפון01.01.25

    • רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה

    תגובות הקוראים


    ללא תגובות

    בניית אתרים - בניית אתרים