-
כל הגילאים
המומחים שלנו
ספר מתכונים ללא גלוטן
"טעים ללא גלוטן" - ספר מתכונים חדש ומהפכני של רות טרכטמן לילדים ולמבוגרים - ההופך את החיים ללא גלוטן לעשירי טעם. זה מה שקורה כשאמא רוצה לתת הכל לילדיה. אנשי ההוצאה לאור מתארים את ספר המתכונים
רות טרכטמן היא אמא שאוהבת לבשל ולאפות לילדיה. העובדה ששלושת ילדיה הם חולי צליאק רק אתגרה אותה לאפשר להם חיים קולינריים "נורמליים" מבלי לחסוך מהם טעמים ומבלי שיחוו שונות מול הסובבים אותם.
רות החליטה לאפשר לילדיה את מה שכל הילדים אוהבים: פיצה, בורקס, ג'חנון, בייגלה, סופגניות ומגוון עוגות ועוגיות. היא רצתה שהם יאכלו כל מה שהם רוצים!
במהלך המסע היצירתי אל נבכי המטבח נטול הגלוטן מצאה פתרונות וגילויים אינספור שהתגלו גם כחסכוניים, קלים ונוחים ובעיקר- מאפשרים אכילה של כל מגוון המאכלים והמאפים שכולם נהנים מהם.
בניגוד לרוב המתכונים נטולי הגלוטן הקיימים, המירה והתאימה רות מתכוני בסיס למתכונים נטולי גלוטן תוך יצירה של תערובות בצק מסוגים שונים במטרה להגיע לטעם ולמרקם שלא ייפול מזה של בצקים ומאפים המכילים גלוטן. במקביל הקפידה על מציאת פיתרונות שיאפשרו דילוג על המוצרים היקרים המאפיינים את תקציב הכלכלה של מי שאוכל תזונה נטולת גלוטן.
תוך כדי שכלול הפתרונות רות החלה גם לפתח מתכונים למאכלים נוספים ואף החלה לשתף ולהנגיש את המתכונים לצרכנים נטולי גלוטן באמצעות טור בעיתון מקומי ואחר כך בבלוג הפופולארי "טעים ללא גלוטן" – שבו מאגר מגוון של מתכונים לגדולים וקטנים.
בעזרת סטודיו ב.דיזיין המצליח של המעצבים יעל רון ומורן בויס, המחויב אף הוא להקפיד על תזונה נטולת גלוטן בעקבות גילוי צליאק, נולד הספר: "טעים ללא גלוטן", שיצא לאור בימים אלה והוא בעצם הספר הראשון המבוסס על טהרת הבצקים ללא גלוטן, בו המתכונים נטולי הגלוטן מאפשרים הנאה ממאכלים ומאפים מגוונים כמו לחם אגוזים, פיתות אפויות, לחמניות גבינה, בייגלה, לחם אחיד, חלות, קובאנה תימנית מהירה, ג'חנון, גביניות, כיסונים, אמפנדס, סופגניות, פסטה, מאפה חביתיות, פחזניות, קרקרים ונשנושים למסיבות וטיולים, וכל מה שמי שלא אוכל גלוטן רק יכול היה לחלום עליו מרחוק.
הספר יצא עתה לאור לאחר שנה שלמה של עבודה, בישול, אפייה, טעימות וצילומים מדהימים של המתכונים. הנסיינים שנהנו מהמתכונים היו בחלקם אנשים שהגלוטן אסור עליהם וחלקם אנשים שיכולים לאכול גלוטן. הקבוצה האחרונה העידה כי הטעם זהה לטעם של מאכלים זהים המכילים גלוטן. מאחר וההמלצה להתנזר מגלוטן היא נחלת דיאטות רבות- הרי שהספר מומלץ לכולם ולא רק לקהילת חולי הצליאק.
את הספר ניתן להזמין ולרכוש באמצעות אתר מכירה מיוחד בכתובת http://www.gfbook.co.il/
ובמספר חנויות ובבתי טבע ברחבי הארץ (הרשימה באתר).
להורים בלבד
פיתוח הזיכרון
-
יעל צמח-גרינשפון27.10.24
-
שיפור הזיכרון הוא אחד האתגרים העיקריים בחינוך ילדים. ילדים בעלי זיכרון טוב יצליחו בלימודים בקלות, יפתחו סקרנות להרחיב אופקים ומעבר לכל – יחושו טוב עם עצמם. על פעולת הזיכרון, דרכים ושיטות שונות לפיתוח הזיכרון
ספרים להורים
שני חברים (ושני ספרים) יצאו לדרך
-
יעל צמח-גרינשפון21.10.21
-
כשתלמידים בכיתה ט' מגיעים מרצונם הטוב בערב חמישי להשקה של שני ספרים חדשים – אי אפשר שלא לצאת נרגשים. כששני מורים ומחנכים בישראל כותבים גם ספרים איכותיים – אי אפשר שלא לצאת בתחושה מעוררת השראה. בוריס זיידמן ("תחנות ביניים") ומשה עזוז ("שברים פשוטים") בערב השקת הספרים החדשים – שעתיים של שיעור מדעי הרוח מרתק במיוחד
כל הגילאים
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
תגובות הקוראים