-
כל הגילאים
המומחים שלנו
תערוכת הספינות והים
תערוכה ימית אינטראקטיבית מרתקת מוצגת בימים אלו במדעטק - מוזיאון המדע בחיפה - ships and the sea. המלצה חמה לילדים מגיל 3

התערוכה הימית בנושא הספינות והים המוצגת בימים אלו במדעטק בחיפה הגיעה בדיוק בזמן עבורנו, לקראת הטיול המשפחתי המתוכנן לסקנדינביה. בסיור מרתק של יותר משעה גילינו את נפלאות הים וסודותיו בדרך מוחשית במגוון חוויות אינטראקטיביות מעשירות.
המיקום המדויק של התערוכה בתוך המדעטק מוכר לנו ולילדים מהתערוכות המתחלפות הקודמות שאנחנו מקפידים לבקר בהן. גם כאן קיבלנו בכניסה כרטיס החתמות שתמיד עושה טוב לילדים בגילאים שונים(גם לבן ה-12!), הפעם של מסע אל הים. במהלך הביקור הילדים מתרגשים להחתים את הכרטיס האישי בסיום ה"משימות".
כ- 30 מוצגים אינטראקטיביים חושפים את הים על היבטיו השונים – האנושי, המדעי והתרבותי, בצורה חדשה ומפתיעה. הילדים נהנו מהתנסות חוויוייתית במתקנים השונים:
- הנמל:סימולטור פעילות בנמל – הילדים השיטו ספינות קטנות בתוך דגם ענק של נמל עם מים בשליטה מרחוק.
- אדם בים: סימולטור הצלת אדם שנפל למים, שבו השיטו הילדיםסירת הצלה בדרך אל אדם שנפל למים.
- מלגזה טלסקופית: סימולטור ממוחשב של נהיגה על מנוף מכולות, בו צריך להעמיס מכולות בזהירות ובמקצועיות.
- תחושת ים: סירה אמתית שעומדת על קפיצים וכשעולים עליה מרגישים בדיוק כמו שעולים על סירה בים.
- צלילה לשרידי אנייה טרופה: הילדה נשכבה משטח צף, תוך שמיעת קולות בווידיאו שגרמה לה לחוש את חווייית הצלילה לאניית חיל הים "כידון" ששקועה בים מול נהריה שם גם מממוקמת אנדרטה לזכר לוחמי השייטת.
- מתיחת מפרשים: הרמת מפרשים על סירת המפרש בניסיונות לשוט עם, לצד ונגד הרוח.
- עגורן מכולות: סימולטור משחקי שבו הרימו הילדים מנוף אמיתי והתנסו בהעמסת מכולות אל הספינה ולהיפך.
- העמסת האנייה: פעילות המלמדת איך להעמיס מכולות על אנייה בלי שהיא תתהפך או תשקע.
- מועדון המלחים: חלק מהתערוכה שעוסק בתרבות הים, שירים, תמונות, סרטים ואוירה
התערוכה מתאימה מאוד לילדים משום שההעשרה מתבססת על חוויה אינטראקטיבית, כמו כל אגפי המוזיאון!
התערוכה הגיעה ממוזיאון המדע המוערך "אאוריקה" שנמצא בהלסינקי, בירת פינלנד. היא הותאמה לתצוגה במדעטק, באמצעות בניית אווירה המתאימה לחיפה ולישראל בשאיפה להעניק לה גוון מקומי, בנוסף, מוקרן סרטון המתאר את הפעילות הרוחשת בנמל חיפה, ללא הפסקה על גבי מסך ענק.
גם המוצגים בתערוכות הקיימות במדעטק ובפארק המדע מודגש הקשר לים ולנמלים, כמו תעלות המים שמדגימות את פעולת תעלת פנמה, המנופים, אמצעי הניווט הימי והאנרגיה המופקת בים.
התערוכה מוקדשת לזכרו של מר יעקב רקנאטי ז"ל מחלוצי הספנות העברית, מנכ"ל חברת הספנות אל-ים.
חשוב לדעת שהמדעטק הוא מקום שצריך לחזור אליו שוב ושוב, בכל פעם לתערוכה אחרת, לסיבוב נוסף בחדרים המדעיים המחולקים לפי נושאים, בגן המדע האינטראקטיבי המקסים בחצר המוזיאון וכן בגלל הסרטים התלת מימדיים המוצעים בשעות קבועות.
מיקום: מדעטק – המוזיאון הלאומי למדע, בלפור 12, הדר הכרמל, חיפה.
טלפון: 8614444 – 04.
אתר: WWW.MADATECH.CO.IL.
מחירים: מבוגר: 70 ₪, ילד: 60 ₪.
שעות הפתיחה: א,ב,ד,ה 9:00-18:00, ג 9:00-19:30, ו 10:00-15:00 (בחצי מחיר), שבת 10:-17:00.
בילויים מומלצים
נהוראי מלך החיות
-
מערכת "את זה"11.08.24
-
רוצים להעניק חוויה מקורית, מיוחדת ומעצימה? נהוראי מלך החיות יהפוך את יום ההולדת של ילדכם לאירוע בלתי נשכח על ידי שילוב מושלם של מופע חיות מרתק, ריקודים, משחקים ופעילויות ייחודיות – כל הילדים והחברים יכירו מגוון רחב של בעלי חיים מיוחדים וייהנו ממופע תצוגה והעשרה מרתק ובלתי נשכח. מתאים גם לחגיגות בת מצווה ובר מצווה. ואתם ההורים – מסודרים, לא צריך לדאוג לשום דבר!
מוזיאונים ומרכזי מבקרים
מתחם הקטר 70414
-
יעל צמח-גרינשפון14.12.23
-
בילוי במתחם הקטר 70414 בבאר שבע מעניק טעימה חווייתית ומהנה לילדים וחושף בפניהם פיסות היסטוריה של באר שבע וישראל בכלל מהתקופות שבהן שלטו העות'מנים והבריטים בארץ, השתלשלות הרכבות בישראל והכל באמצעים חדשניים ובאמצעי המחשה בגודל טבעי!
כל הגילאים
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
תגובות הקוראים