-
גילאי 3-13
המומחים שלנו
פלפלים ממולאים עדשים עם בשר
הכינו פלפלים צבעניים ממולאים עם הילדים, והרוויחו מנה קלה, בריאה וטעימה וגם שיעור צבעים לקטנים. מתכון קל ולא שגרתי של פלפלים ממולאים עדשים ובשר
למרות שכל המתכונים לפלפלים ממליצים מילוי של אורז ובשר, יהלי שלי אוהבת עדשים עם בשר! האמת? ניסינו את זה, ומאז זה הפך למתכון הבית שלנו.
עדשים ירוקות בריאות מאוד, מהוות תחליף נהדר לאורז, ובתוך פלפלים בצבעים שונים הם מאוד מושכים!
הכינו עם הילדים עדשים עם בשר למילוי פלפלים צבעוניים
פלפלים ממולאים עדשים ובשר
צריכים את זה
10 פלפלים בצבעים שונים
מעט שמן זית למריחה
למילוי:
200 גר' עדשים ירוקות
מים להשריה
1 בצל גדול, חתוך לקוביות
מעט שמן
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
100 גר' רסק עגבניות
800 גר' עגבניות מרוסקות
מעט דבש/קורט סוכר
מים
מכינים את זה
המילוי:
משרים את העדשים במים במשך שעתיים לפחות. מסננים.
מחממים אתהשמן ומטגנים את קוביות הבצל עד שהן מזהיבות.
מוסיפים את הבשר הטחון תוך כדי פירורו. מטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
מוסיפים את העדשים הירוקות ומערבבים היטב.
מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות והדבש/סוכר. מערבבים.
מוסיפים מים עד כיסוי ומביאים לרתיחה.
מבשלים עד שהעדשים כמעט מוכנות.
מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים ומערבבים.
הפלפלים
חותכים את ראשי הפלפלים (ניתן להשאירם לכיסוי). מנקים היטב את שדרות הפלפלים.
מורחים מעט שמן זית על החלק החיצוני של הפלפלים.
ממלאים את הפלפלים בתערובת העדשים עם בשר עד הקצה.
מניחים את הפלפלים הממולאים בסיר שטוח/בתבנית אפייה. לא לשים אחד על השני.
מבשלים את הפלפלים או אופים בתבנית מכוסה במשך חצי שעה.
עוד ללימוד צבעים לילדים
במטבח
עציצי עוגות
-
יעל צמח-גרינשפון01.01.25
-
רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה
מתכונים לילדים
לביבות שתמיד מצליחות
-
מערכת "את זה"12.12.24
-
בחנוכה ובכל ימות השנה כדאי להכין לילדים לביבות מתפוחי אדמה וגבינות – הם מתים על זה! ורד קרייף מעניקה מתכון קל ללביבות שמכינים עם הילדים בקלות. הכנת לביבות מהווה הפעלה קלה, זולה וטעימה לילדים בגילאים שונים
גילאי 10-13
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
תגובות הקוראים