-
גילאי 3-6
המומחים שלנו
הפיל שרצה להיות הכי
ההצגה פורשת את הסיפור הידוע של פאול קור על פיל עצוב שרוצה להיות צבעוני, הרפתקאותיו בחיפושו אחר הצבעים ומפגשיו עם החיפושית האדומה, מר דשא ושלל הפרחים. יעל צמח-גרינשפון ראתה את הגירסה הראשונה עם בנה הבכור לפני שמונה שנים ואת הגירסה המחודשת עם בתה הקטנה וסיכמה את הבילוי הכפול תרתי משמע
תעודת זהות
מיועד לגיל:3-6
איזור:כל הארץ
מיועד לגיל: 3-6
מחזה ופזמונים: איילה קורקוס
בימוי: אבי מלכה
מוזיקה: דביר פרידמן
תלבושות: אלה קולסניק
משתתפים: עדי ארד, עדי אייזנמן, רוני שובל ,רפי רותם
הצגת ילדים שרצה במשך יותר משמונה שנים משמעותה הצלחה בטוחה ללא ספק. אני זוכרת היטב את העיניים הצוהלות של בני הבכור ערן במהלך ההצגה הזו למראה הפילים הגדולים החמודים ששרים ורוקדים, חיות היער שמוסיפות להצגה צבעוניות מכל הבחינות והמסר החינוכי - כל אחד הוא מיוחד. הוא היה בן שלוש ונהנה מהחוויה כולה בזכות השירים השמחים, הסיפור שהכיר, האווירה והבילוי בתיאטרון.
הסיפור המקסים "הפיל שרצה להיות הכי", מאת פאול קור, הוא ספר קצר וחביב על פיל פיל שרוצה להיות צבעוני ולא אפור. בעזרת ציפי הציפור הוא מגשים חלום - היא צובעת אותו באדום של החיפושית, בירוק של מר דשא ובצבעים נוספים מהפרחים הצבעוניים. אני אפילו זוכרת את ההערה של הבכור שלי בסוף, כשהפיל חוזר להיות אפור כמו כולם: "אמא, העיניים שלו ירוקות ולא אפורות, הוא לא אפור לגמרי...".
הפעם, שמונה שנים אחרי, לקחתי את הקטנה בת הארבע לאותה הצגה. כמה שדרוגים נעשו, לא בתפאורה הפשוטה המשווה אווירה נעימה של יער, לא בתלבושות הממחישות את הסיפור, אלא בתוספות הלימודיות שמפעילות את הילדים בנושא חיות על ידי חידות (מי רצה כמו סוסים ועל גבה פסים? זברה!), ימי השבוע (איזה יום היום? ראון? שני? שלישי?) צבעים - נושא חשוב שמועבר באופן ייחודי בהצגה ועוד.
המסר אותו מסר - אין צורך להתבלט, להיות מיוחד זה לא תמיד עדיף והכי חשוב מי אתה מבפנים. אולם לא ברור לילדים מדוע בסוף החליט פתאום פילפיל שהצבעוניות לא עושה לו את זה, לא לגמרי ברור. הסברתי את זה בהרחבה לילדה. עבור ילדים גדולים יותר מועבר מסר שכדאי וצריך ללכת עם העדר, ומזה צריך להיזהר. בקיצור, ההצגה פותחת פתח לדיונים מעניינים,ולכן שווה ללכתעם כל המשפחה ולפתח אחרי כן שיחה.
ההצגה מתאימה בעיקר לילדים בני 3-5.
מחיר: 65 שקלים.
לומדים את זה
צבעים
הכרת השונה והייחודיות של כל אחד
מרוויחים את זה
בילויים מומלצים

יריד חוצות היוצר
-
יעל צמח-גרינשפון16.08.26
-
חוצות היוצר בירושלים הוא הרבה יותר מיריד אמנים, זהו בילוי קיצי צבעוני מול חומות העיר, המשלב דוכני יצירה, אוכל, פעילויות לילדים ומופעים לכל המשפחה. את הערב אפשר לסיים בהופעה גדולה בבריכת הסולטן, באווירה ירושלמית שקשה להתחרות בה. השנה, כשהפסטיבל חוגג 50, גילינו מחדש שדברים טובים באמת לא משתנים.
מופעים וסרטים

ביטלס לילדים
-
יעל צמח-גרינשפון04.11.18
-
סיפורה של הלהקה המפורסמת בעולם, מתחילת דרכה כארבעה חברים צעירים בליברפול האפורה, דרך ההופעות, האלבומים, הביטלמניה וסרטי הקולנוע, ועד לצלילה אל פפרלנד הצבעונית בצוללת הצהובה. מה זה ביטלמניה? מי זה הניבתן? והאם זה באמת נכון שכל מה שצריך זה אהבה? שעה וחצי מרתקת מלווה בהעשרה משמחת במיוחד
גילאי 3-6

מצוינות היא לא רק ציונים מצוינים
-
יעל צמח-גרינשפון02.08.26
-
"למרות שהמילה "מצוינות" נגזרת מהתואר "מצוין", שיועד בעברית לתיאור דבר מעולה, כשאנחנו מדברים על מצוינות, חשוב להבחין בינה לבין הצטיינות", יעל צמח-גרינשפון, מנהלת המרכז להכשרה לחיים האמיתיים משתפת במשמעות האמיתית של המילה "מצוינות", ובקשר אל שוויון הזדמנויות!
















תגובות הקוראים