-
כל הגילאים
המומחים שלנו
ארז בחור כארז
האם אפשר לדחוס שיפוץ דירה, התקנת מזגנים, ארונות ורהיטי ילדים ותיקונים, לעבור דירה ולפרוק 166 ארגזים בעשרה ימים בצל האזעקות במטרה לצאת לחופשה משפחתית שתוכננה מראש בעשרה ימים בלבד? איך מוצאים את הדרך, מה סוד הקסם של ארז בחור כארז שבלעדיו זה לא היה קורה, אילו מסקנות ותובנות אפשר להסיק מזה ולמה שבדיה על המפה
זה התחיל ביום קבלת הדירה ביום שלישי -8.7.14 אחרי המתנה של שנה! מייד לאחר קבלת המפתח לדירה מהקבלן, הגיע השיפוצניק שכבר עבר סיור היכרות עם הדירה והדרישות כחצי שנה לפני כן לצורך תחילת עבודה . כמו ישראלי טיפוסי, בזמן אמת, הוא הכפיל את הסכום לתשלום! כיוון שאנשי סקרי שוק אנחנו, ובטח לא פראיירים של אף אחד כשמדובר בסכומים גדולים, פתחנו במסע חיפוש אחר קבלן שיפוצים תחת לחץ זמן בהתאם למה שתוכנן – מעבר דירה לאחר 10 ימים, הבאת הבית למצב סביר לצורך יציאה לחופשה משפחתית תוכננה מראש בשבדיה לאחר 19 יום בלבד.
האזעקה הראשונה בתל אביב שנשמעה במסגרת מבצע "צוק איתן" היתה אות לתחילת המרוץ נגד הזמן ובעיקר כנגד כל הסיכויים להספיק לשפץ, לארוז 166 ארגזים, לנקות ולעבור אל הדירה ולצאת אל שדה התעופה שפויים עם דרכונים.
יומיים של מפגשים עם יותר מ-20 קבלנים ואנשי מקצוע שונים (אינסטלטורים, אנשי גבס, חשמלאים, ועד כמה שוודאי שכחתי) חשפו בפניי את תמצית עולם העסקים של ישראל, לטוב ובעיקר לצערי הרב לרע. סוגים שונים של טיפוסים, הבטחות, ירידות הדדיות על בעלי המקצוע שטיפלו בעניינים נקודתיים, הצעות מחיר סבירות והזויות, לא שעמם לי בכלל. ההתלבטות היתה קשה, בייחוד משום שזה לא תחום העיסוק של אף אחד מאיתנו, בגלל הדד-ליין המטורף ובגלל הנסיבות.
ואז קיבלנו מאב הבית המקסים שלנו שאול כרמונה המלצה – "ארז בחור מצוין, תבקשי ממנו הצעת מחיר".
ארז לא היה בין הזולים, להיפך. הצעת המחיר שלו היתה בין הגבוהות. אבל משהו באיש, בחיוך ובגישה הנכונה משך אותי להמשיך למשא ומתן עסקי.
בניגוד לקבלנים ולאנשי המקצוע ששרבטו על הנייר סכום של חמש ספרות, כאילו מסתירים סוד (ברוב המקרים מלווה במשפט מלווה בסגנון "עשיתי לכם מחיר מיוחד"), ארז שלח הצעת מחיר מסודרת ומפורטת שמסבירה ומגדירה בדיוק מה כולל השיפוץ (תובנה ראשונה: צריך הסכם מסודר).
בניגוד לאחרים שפסלו על הסף את סיום העבודה בעשרה ימים, ומהצד השני בניגוד לאלו שהבטיחו לסיים תוך פחות משבוע ימים, ארז היה כן ואמיתי מהתחלה. הוא אמר שהעבודה מצריכה שבועיים בלחץ, אבל הציע פתרון לפי הנסיבות ובהתאמה תפורה הציע לחלק את השיפוץ לשני שלבים - לסיים את החדרים ולטוס לשבדיה, ואז להמשיך את העבודה בסלון/מטבח לאחר מעבר הדירה (ביחס לאפשרות של העברת הציוד שלנו למחסן לפני החופשה בשבדיה – זו נראתה אופציה לא רעה בכלל).
בניגוד לכל בעלי המקצוע שהציעו עבודות פרטניות בלבד (חשמלאי שהציע העתקות נקודות והתקנות של גופי תאורה בלבד, אנשי גבס שיודעים לסגור ולצבוע, ועוד), ארז הציע שירות כולל בהתאמה לכל התכנונים שלנו – הכל דרכו ותחת פיקוחו הבלעדי.
ארז הגדיר מחדש את הגישה לבחירת שירות אצלי. מתחום הגסטרונומיה שבו עסקתי במשך שנים רבות אני יודעת, שרצוי לבחור במסעדה לפי ההתמחות שלה – צרפתי/סושי/איטלקי/ביתי/גריל וכו' ולא במסעדה שמגישה מכל טוב על חשבון האיכות. מתחום ההורים והילדים שבו אני מצויה כבר 16 שנה אני יודעת שכשמתעורר הצורך פתרון בעיית בריאות, כדאי לפנות לרופא המתאים – אורתופד/אף-אוזן-גרון/רופא עור וכו'. בשיפוצים ותיקונים זה עובד אחרת לפי הניסיון שלנו עם ארז – אדם אחד שלוקח על עצמו הכל וחוסך לך המון כאב ראש וכאב לב. ארז מכיר את כל התחומים כבר שנים רבות, ובעיקר מוצא פתרונות לכל בעיה שצצה (ויש הרבה!). ארז יודע מהי עבודה מדוגמת היטב ולהגיע לתיקונים אחרונים מתוך תחושת אחריות כלפי הלקוח!
יתרונות בנקודות
ניהול הדברים לפי הסדר הנכון – מעבר ליכולת לארגן את העניינים כדי שהכל יטופל במקביל, ארז השקיע במטרה לסיים את כל השיפוץ בכל הבית בעשרה ימים, למרות שלא הבטיח.
הוא הבין שכדאי לרתום פועלים רבים שיעבדו במקביל לסיום השיפוץ, על מנת לא להשאיר חצי בית מלא אבק ולכלוך. היכולת שלו לראות תמונה של משפחה עם שלושה ילדים עוברת לגור בחדרים כשהמטבח והסלון מכוסים קרטונים, קורות גבס ועשן לבן לא נתנה לו מנוח, והוא עשה את כל המאמצים לסיים את מה שקשור למניעת התמונה הזו.
הידע והניסיון להסביר את התופעות כדי לפתור אותן – ארז הושיט יד לעזרה בכל מה שקשור בבית וטיפל בבעיות שלא קשורות אליו. הוא הסביר מדוע המזגן מטפטף, איך מוציאים את הברז במטבח ואפילו איך להפעיל את מייבש הכביסה שנשבר בהובלה!.
היחס האישי והאמפטיה – ארז התחבר לכל אחד מאיתנו בדרך משלו – זרם עם הבקשות האסתטיות של האיש שאיתי, ועם הדרישות המדויקות שלו להכנת הקרקע לרמקולים, התחבר לרמה המעשית שלי ולרצון לעמוד בדד-ליין שהוגדר כמו בכל משימה אחרת.
שלומי, האיש שאיתי ואני משלימים זה את זה כשני טיפוסים שונים לחלוטין. שלומי אמון על האסתטיקה, אני אמונה על הפרקטיקה. הדוגמא הכי טובה באה לידי ביטוי בעיצוב המטבח – שלומי רצה להשאיר את הצד העליון של החזית ריק, ללא מלבן ארונות כמקובל, אני רציתי לנצל את הקיר הזה לאחסון נוסף. מצאנו פשרה בעיצוב של 3 ארונות נוספים הבנויים במבנה שונה בשלושה גוונים (מה שאנחנו מכנים – "מפלצת"). מייד לאחר שמיעת הסיפור, שמזכיר מעט את הפרסומת ל-I.D.disign, השכיל ארז לדבר עם כל אחד מאיתנו לפי הצורך שלו וידע לחבר במציאות את הדרישות השונות. זו גדולתו!
הקשר האנושי – ארז לוקח את היחס האנושי דרגה אחת קדימה - הוא משפץ כמה דירות בבניין שלנו, והוא השכיל לספר לנו על האנשים הטובים האחרים כדי ליצור יחסי שכנות טובה.
הכל למען המטרה – ארז לא בוחל בשום דבר! כשהיה צריך לנקות את הסלון לאחר הצביעה לקראת הגעת המתקין של המזנון, הוא לקח מגב ולהתחיל לגרוף בעצמו, הכל למען המטרה.
ישירות – אני לא מכירה אנשי מקצוע רבים שבולטת אצלם תכונת הכנות והישירות. ארז ידע בכל שלב להבהיר מה נספיק ומה לא, לא פיתח אצלנו אשליות מיותרות.
האווירה הטובה והאנרגיות החיוביות – בתוך סיר הלחץ של הטלפונים והתיאומים הקשורים לדירה ולאספקת השירותים והרהיטים (גם מאלו יש הרבה, כדאי לערוך רשימה מראש – רהיטים, התקנות של מכשירי חשמל, טלפון, תשתית אינטרנט, כבלים, החלפת מנעול, והכל על רקע האזעקות והכניסה למתחמים המוגנים), ארז היה כדור ההרגעה הזמין שלנו.
ערך מוסף אמיתי – חותמת האיכות של ארז הגיעה לשיאה יום לאחר המעבר – ארז הגיע לוודא שהכל אצלנו בסדר, לאו דווקא בעניינים שקשורים לחוזה מולו: התקין ברזים כדי שנוכל להתקלח, דאג לפתרון בעיית המזגן שהיוותה סכנה להחשמלות, תיקן את ההצפה שהתגלתה באמבטיה (כדי שלא ניאלץ לחכות לשירותי הקבלן ...), ואף מצא פתרון למייבש הכביסה שנשבר בהעברה.
ההפתעה הגדולה חיכתה לנו תוך כדי השיפוץ. ארז רתם את הצוות לסיים את כל מה שעושה אבק ולכלוךלפני מעבר הדירה, בתוך עשרה ימים! כשהיה צריך – הוא תגבר, כשצצו בעיות לא צפויות – הוא הביא אנשי מקצוע, כשהיה לחץ של ניקיון לפני התקנה – הוא לקח מגב ושפשף וניקה בעצמו. ארז בחור כארז כבר אמרנו?
ההורים שבאים לגור אצלנו בדירה במהלך שהותנו בשבדיה יקבלו את מספר הטלפון של ארז בחור כארז, לכל בעיה שתצוץ.
אנחנו מחכים לחזור מהחופשה להמשך התיקונים הקטנים ובעיקר לשבת עם ארז על כוס קפה במרפסת המוארת.
מוקדש לצוות ההתקנות של ארונות דלקוב, מטבחי דקור בן איתי, שלא האמינו שתוך כמה ימים הדירה תהפוך מאתר שיפוצים לבית בזכות ארז בחור כארז.
בלוגים

יריד חוצות היוצר
-
יעל צמח-גרינשפון16.08.26
-
חוצות היוצר בירושלים הוא הרבה יותר מיריד אמנים, זהו בילוי קיצי צבעוני מול חומות העיר, המשלב דוכני יצירה, אוכל, פעילויות לילדים ומופעים לכל המשפחה. את הערב אפשר לסיים בהופעה גדולה בבריכת הסולטן, באווירה ירושלמית שקשה להתחרות בה. השנה, כשהפסטיבל חוגג 50, גילינו מחדש שדברים טובים באמת לא משתנים.
הבלוג של יעל צמח-גרינשפון

מצוינות היא לא רק ציונים מצוינים
-
יעל צמח-גרינשפון02.08.26
-
"למרות שהמילה "מצוינות" נגזרת מהתואר "מצוין", שיועד בעברית לתיאור דבר מעולה, כשאנחנו מדברים על מצוינות, חשוב להבחין בינה לבין הצטיינות", יעל צמח-גרינשפון, מנהלת המרכז להכשרה לחיים האמיתיים משתפת במשמעות האמיתית של המילה "מצוינות", ובקשר אל שוויון הזדמנויות!
כל הגילאים

חיבורים בין יצורים
-
יעל צמח-גרינשפון14.11.25
-
סבתא זמירה יוצרת ומחברת בין יצורים באמצעות כפתורים ולולאות, כמשל לחיבורים נהדרים בין אנשים שונים! הרעיון פשוט מקסים
















תגובות הקוראים