-
כל הגילאים
המומחים שלנו
פעילויות שילדים אוהבים בחופש הגדול
אילו בילויים ילדים אוהבים? מה נחשב אצלם לחופש אמיתי? ורד ברלל כתבה בסיום החופש הגדול הקודם מסקנות ועצות שימושיות לזכור לחופש הגדול – 20 בילויים שילדים אוהבים או לא אוהבים – הסיקו את המסקנות לחופש הגדול

למען הגילוי הנאות, את הרשומה הבאה כתבתי בסוף החופש הגדול של שנה שעברה אשתקד. מתוך מטרה לשנן ולא לשכוח כמה מהעובדות המצערות שעשו את החופש הגדול למה שהינו ובעיקר כדי לשפר את החופש הגדול הבא. חלפה שנה, ושלפתי מהבוידעם הדיגיטלי של מילותיי המודפסות את אותן מסקנות מהחופש הגדול, שכדאי לי לשנן ולזכור בחופשה הבאה, שהחלה זה מכבר.
וכאות מבשר רע, את השבוע הראשון לחופשה התחלנו כבר במשפט הנצחי "אמא, משעמם לי!" הודעתי לבת הזקונים שאת המילים האלה אני לא מוכנה לקבל לפני ה-20 לחודש. כדאי לכם לגזור ולשמור, כדי שלא תגידו "שכחנו", " לא ידענו" "מי זוכר מלפני שנה" ועד כהנה תירוצים.
רשימת סוגי הבילויים הנחשבים והלא נחשבים בעיני הילדים
טיול בחו"ל - לא חשוב מה עשינו במהלך החופשה, כשהמורה תיתן להם לכתוב חיבור על מה הם עשו בחופש הם יבואו ויגידו "אמא, אין לי מה לכתוב, לא עשינו כלום!". לא חשוב אם תזכירי להם את כל שלל החוויות מהחופש הגדול, הם עדיין יגידו "אבל לא טסנו לחו"ל" שזה בעצם שווה ל "לא עשינו כלום". טלוויזיה - לא חשוב מה תציעי להם לעשות, הם ימלמלו מתחת לשפם שאין להם: "אבל למה דווקא עכשיו?" או במילים אחרות, מה את רוצה מהחיים שלהם, ובכל מקרה יעדיפו להיתקע מול הטלוויזיה. לא חשוב כמה ערוצים יש לכם ולכמה לוויינים אתם מחוברים, אף פעם אין מה לראות בחופש הגדול בטלוויזיה (איפה הימים שהיה ערוץ אחד, וראינו כל הקיץ שידורים חוזרים של מנהרת הזמן?!). זה שהם יקטרו שאין מה לראות, עדיין לא אומר שהם בחיים יהיו מוכנים לזוז מיוזמתם מהמסך, ואם הם כבר ינוחו מתנוחת הזיפזופים האין סופית, זה תמיד יהיה כדי לעצור על התוכנית, הכי, אבל באמת הכי מטופשת שיש על המרקע, בדרך כלל הם כבר צפו בה כבר כמה פעמים בשידורים חוזרים, ובכל זאת הם מתעקשים לראות שוב.
כדאי לדעת: טלוויזיה זו הבייביסיטר הכי זולה, ובמקרים מסוימים גם האינטליגנטית שבהם.
סרט קולנוע - ללכת לסרט זה כן נחשב ל"לעשות משהו". בעיני הילדים, גם אם הם ראו כל היום טלוויזיה ללכת לסרט, זה לא נקרא "לעשות משהו אחר". זה כן. בריכת שחייה - תמיד, אבל תמיד בשעה אחת וחצי בצהריים אחרי ארוחת צהריים בשיא החום הם יזכרו שהבטחת ללכת לבריכה, והם ידרשו את פירעון השטר ע-כ-ש-י-ו. בילוי בבריכה בהחלט נחשב אבל עכשיו! בילוי אצל סבתות - זה שסבתא אמרה לך לפני תחילת החופש הגדול "מה הבעיה, גם אנחנו הסתדרנו אתכם בחופש הגדול, תביאי אותם קצת לפה, יעבור לך צ`יק צ`ק החופש" אל תאמיני. גם היא הבטיחה את ההבטחות האלה כשעוד לא היו 40 מעלות בצל. ארוחת המבורגר - החל מה האחד ביולי, המבורגר ברשת המזון המהיר נחשב בהחלט למזון בריאות גורמה לאניני טעם. המבורגר בהחלט נחשב לבילוי וכדאי להביא את זה בחשבון. תכנון מוקדם - לא משנה מה תציעי לעשות היום, זה אף פעם לא מה שהם תכננו. הסכמה הדדית - הם בחיים לא יסכימו על מה הם רוצים לעשות היום, וכל אחד יתעקש על משהו אחר. יש יוצא מן הכלל לכלל זה: הילדים תמיד יסכימו יחד, לא לעשות את מה שאת מציעה לעשות. חוברות לחופש – בעיני הילדים, חוברות לחופש נועדו להורים, ורק להורים אכפת מהן, לכן בסופו של דבר רק ההורים הם אלה שממלאים אותן. גלידה וארטיק - לא נחשבים צ`ופר, אלא ארוחת בוקר. בילויים בתשלומים – "לעשות משהו" נחשב רק מה שעולה כסף ויש לו כרטיסים בכניסה. אם אחרי שרכשנו כרטיסים לא היה מקום להוציא עוד כסף, כמו למשל בקיוסק או בחנות במזכרות, זה נקרא "לא עשינו משהו שווה". בילויים מגוונים - הילדים תמיד יתעקשו ללכת למקום שכבר היינו בו, ואף פעם לא למקום חדש (לא אטרקציה חדשה, אלא רק גן חיות). אבל - אחרי שלקחת אותם בכוח למקום חדש, עכשיו זה כבר מקום שהם מכירים ולכן הם ירצו שוב ללכת רק לשם.פעמיים ביום לפחות - אם עשינו משהו בבוקר למשל סרט, אחר הצהריים זה כבר עסק חדש ולכן צריך משהו חדש.
ים בלי חול – ים נחשב חוף בלי חול, הבעיה היא שעדיין לא המציאו ים בלי חול. בילוי בטבע - לצאת לטייל בחיק הטבע זה מאוד חינוכי, אבל לפעמים כדאי בכל זאת להיכנע לגחמות הילדים, כי ב"טבע" אין מזגן. משחקים משפחתיים - משפחה עליזה משחקת במשחק קופסא אינטליגנטי ושותה לימונדה קרה יש רק בפרסומות של שנות ה-50. עבודות בית - להיות תקיפה ולבקש מהם לעזור בבית, יסתיים בדרך כלל בהצפה בסלון, במלא סוכר דבוק על ריצפת המטבח, ובך צורחת עליהם שלא יזוזו מהטלוויזיה. משחקי ילדות - את כל הזמן תגידי להם שבגילם כל החופש הגדול הייתם למטה ושיחקתם חמש אבנים וקלאס. כשהם יחליטו שהם רוצים לרדת למטה עם הסקייטבורד והרולר בליידס, תמצאי את עצמך מסבירה שזה מסוכן ושלא יעלה על דעתם להסתובב בימים טרופים אלה לבד בחוץ, ובכלל נורא חם ועדיף שידליקו מזגן וטלוויזיה וישארו לך מתחת לאף... עבודות יצירה - אל תטעו המילה "יצירה", אולי נשמעת תמימה, אבל בדרך כלל מתלווה לזה המון דבק, ובסך בכל זו מילה נרדפת לבלגאן וטינופת רק עם צליל יותר נעים. משחקים שלא נס ליחם - יש משחקים שלעולם לא נס לייחם, והם תמיד ישמחו לשחק בהם שוב ושוב, בראש הרשימה נמצא המשחק "לריב עם אחותי", אחר כך ברשימה מתמודדים צמודים על המקום השני, המשחק האהוב, לבלגן לאמא את הבית או להוציא את אמא מהכלים.עכשיו חיזרו לראש הרשימה ותחשבו על זה: בחשבון הכולל לו טסנו לחו"ל, לא רק שזה היה נחשב כאילו "עשינו משהו" זה גם היה יוצא לבטח הרבה יותר זול מ"לא לעשות כלום".
רעיונות להעסקת ילדים:
בלוגים
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
הבלוג של ורד ברלל
להתחיל את השנה בכיף – מדריך פתיחת שנה
-
מערכת "את זה"29.08.18
-
בילוי פרידה מהחופש הגדול, כתיבת ברכות ומשפטים ביומנים של הילדים ותכנון מפגש הורים – אלה הם חלק מהרעיונות המקוריים של ורד ברלל לשדרוג היום הראשון של שנת הלימודים כך שייזכר לטובה. מבחר עצות פרקטיות שתוכלו לאמץ כמסורת לפתיחת שנת הלימודים מדי שנה
כל הגילאים
לביבות שתמיד מצליחות
-
מערכת "את זה"12.12.24
-
בחנוכה ובכל ימות השנה כדאי להכין לילדים לביבות מתפוחי אדמה וגבינות – הם מתים על זה! ורד קרייף מעניקה מתכון קל ללביבות שמכינים עם הילדים בקלות. הכנת לביבות מהווה הפעלה קלה, זולה וטעימה לילדים בגילאים שונים
תגובות הקוראים