• VIP
  • מה בפורטל?

    מתכונים כשרים לפסח לילדים

    רוצים להכין עם הילדים מנות בריאות, קלות להכנה, יפות ומרשימות וכמובן טעימות? השפית רונית אופנהיים שאלה את הילדים שלה מה הם אוהבים והכינה יחד איתם מנות חגיגיות, ולא פלא שהם ליקקו את האצבעות. מתברר שיש תחליף למאכלים שמצופים בפירורי לחם, ובהחלט אפשר לשדרג אותם לטובת הבריאות והכשרות לפסח

    מערכת "את זה" 06.04.19

     לקראת פסח, פנתה השפית רונית אופנהיים בשאלה לילדיה ושאלה מה הם הכי אוהבים לאכול. התשובה התקבלה פה אחד: "שניצלים!". מייד לאחר מכן הכריזו הילדים שהם אוהבים כרובית מצופה בפירורי לחם (מטוגנת בשמן עמוק).

    מה עושים בפסח עם המאכלים שמצופים בפירורי לחם שהילדים ממש אוהבים?  בפני השפית עמד אתגר לא פשוט - להכין אוכל בריא יחד עם הילדים בזמן הכנה קצר, מנות מרשימות שאפשר להגיש במהלך הפסח וכמובן בכל יום או ארוחה חגיגית.

    השפית המקצועית הצליחה להכין יחד עם הילדים מנות משודרגות מכל הבחינות – יותר בריאות, כשרות לפסח, קלות להכנה ובעיקר – טעימות, עובדה שבסוף הכל חוסל.

    חזה העוף העטוף בפירורים הפך לאסקלופ ברוטב פטריות - מנה שמתאימה לליל הסדר ועדיין בתחום השניצל שהילדים מאוד אוהבים. אל תיבהלו מהשם המסובך, הוא לא מצביע על הכנה מסובכת. מדובר על מנה שילדים מכינים בקלות בהשגחת מבוגר.

    כרובית, הירק האהוב על ילדי השפית, בעיקר בציפוי פירורי לחם ומטוגן בשמן עמוק, הפכה לכרובית מוקרמת – מעדן של ממש.

    כרובית מוקרמת

    מתכון חלבי של השפית רונית אופנהיים

    צריכים את זה

    1 כרובית (או ברוקולי)

    לרוטב:

    50 גר' חמאה  (או מרגרינה)

    1-2 כפות קמח תפוח אדמה

    1 כוס חלב

    1/2 כפית מלח

    1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת

    1/2 כוס פירורי קמח מצה

    25 גר' קוביות חמאה לפיזור על התבנית

    מכינים את זה

    1. מפרקים את הכרובית לפרחים. תנו לילדים לפרק את הכרובית ולחוש את מרקמה.

    2. מבשלים את פרחי הכרובית בסיר עם מי מלח כ-15 דקות, עד שהכרובית רכה ופריכה במידה. הראו לילדים איך בודקים את רמת הרכות – באמצעות נעיצת מזלג (והרבה זהירות).

    הרוטב:

    1. ממיסים את החמאה בסיר בינוני על אש נמוכה.

    2. מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם 1/4 מכוס החלב ויוצקים אל החמאה. מערבבים כשלוש דקות. מסירים את הסיר מהאש ויוצקים אליו את יתר החלב. בוחשים היטב. משתפים את הילדים בערבוב וביציקת החומרים.

    3. מחזירים את הסיר לאש תוך כדי ערבוב כחמש דקות, עד שהרוטב מסמיך.

    4. מוסיפים את המלח והגבינה הצהובה ומערבבים עד שהגבינה נמסה. מורידים מהאש.

    5. מפזרים את הכרובית והברוקולי על תבנית אפייה, יוצקים על הכרובית את הרוטב כך שיכסה אותה.

    6. מפזרים את קמח המצה וכן את קוביות החמאה. גם בשלבים אלו כדאי לשתף את הילדים.

    7. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות במשך כ-35 דקות או עד שפני המאכל משחימים יפה.

    מגוונים את זה

    * ניתן להמיר את החלב בחלב קוקוס או במים רותחים עם כפית אבקת מרק עוף.

    אסקלופ ברוטב פטריות

    של השפית רונית אופנהיים

    צריכים את זה

    250 גר' חזה עוף, פרוס לפרוסות (כמו לשניצלים)

    קמח תפוחי אדמה לקימוח

    מלח ופלפל שחור טחון טרי

    שמן זית לטיגון (רצוי קנולה)

    4 שיני שום קצוצות (לא חובה)

    1 בצל, קצוץ לקוביות קטנות

    400 גר' (1 סלסילה) פטריות טריות

    1 כוס עגבניות מיובשות קצוצות

    1 כוס ציר מרק עוף או 2 כוסות מים רותחים עם 1 כף אבקת מרק

    1/2 כוס יין לבן יבש

    מכינים את זה

    1. מניחים על קרש חיתוך את חזה עוף ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור משני צידי החזה, מקמחים את העוף בקמח תפוחי האדמה ומנערים משאריות הקמח. משתפים את הילדים.

    2. מחממים את השמן ומטגנים קלות את החזות כשתי דקות מכל צד עד להשחמה. מוציאים ומניחים במקום חם. ילדים גדולים יכולים לטגן בעצמם בהשגחת מבוגר.

    3. מוסיפים למחבת את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

    4. מוסיפים את השום ומטגנים קלות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים קלות בערך דקה או שתיים.

    5. מוסיפים למחבת את העגבניות ולאחר מכן את ציר העוף ומגרדים את המשקעים שבתחתית הסיר, מבשלים רק עד שהרוטב מצטמצם מעט. 6. מחזירים את העוף המטוגן ומבשלים כעשר דקות או עד שהרוטב מסמיך מעט. מתקנים את התיבול.

    * מגישים עם אורז (לאוכלי קטניות)  או עם פירה .

    מגוונים את זה

    * לאחר פסח - אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמח רגיל.

    * אפשר להוסיף 1/2 כס יין

    * במקום עגבניות מיובשות אפשר עגבניות טריות  .

    מרוויחים את זה

    העשרה והתפתחות במטבח

    שיפור המוטוריקה העדינה

    שיפור חוש הטעם

    שיפור חוש האסתטיקה

    רונית אופנהיים היא אמא לארבעה ושפית בעלת חברה לקייטריג המתמחה בתפריט קולינרי עשיר לאירועים פרטיים ועסקיים.

     צילומים: עודד תמיר, מצולמים: לי ושחר ממושב נוה מבטח.

    עוד כתבות לפסח לילדים:

    חיסול שאריות לפסח

    הפעלות ומשחקים לחג הפסח

    חג מי יודע? משחק לוח לפסח

    יוצרים פרפרים צבעוניים

    חרוסת לילדים לפסח

    איך מקשטים את שולחן הסדר? פרחים מאגוזים

    משחק זיכרון לפסח

    הצגת יציאת מצרים

    משחקי רביעיות – ארבע מי יודע

    קישוטי ביצים לחג הביצים

    עיטור מיוחד לשולחן הפסח

    תפזורת פירמידה לפסח

    • במטבח

    • בורקס גדול – כל אחד יכול!

    • מערכת "את זה"01.05.24

    • ילדים אוהבים בורקסים ממולאים גבינה ואוהבים מאכלים גדולים! אז למה בעצם לא להכין יחד איתם בורקס גבינה ענק לגיוון המשולשים מדי פעם ובייחוד לכבוד שבועות. הכינו את המאכל החלבי הכי גדול וטעים בקלות ובמהירות. המתכון מתאים להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות וכמובן בבית לארוחת ערב שונה ומיוחדת
    • מתכונים לילדים

    • פנקייקים עם הילדים

    • מערכת "את זה"03.10.23

    • הכנת פנקייקים היא פעילות מטבח מהנה לילדים בגילאים רבים שמתחילה בהבאת הכלים והמצרכים הדרושים, ערבוב וטעימות קטנות ועד הטעימה הגדולה של אחת מהמנות האהובות על ילדים ברחבי העולם. שני זהר ניצלה את הזמן שבו ההורים בחופשה לפעילות כיפית במטבח
    • גילאי 10-13

    • מנוי שנתי עם מתנה!

    • מערכת "את זה"29.09.24

    • רוכשים מנוי לכל השנה ונהנים מהמתנה במהלך כל השנה – תוכן וכלים איך להטמיע ערכים, מיומנויות וידע להכשרה לחיים האמיתיים וגם קיצורי דרך פרקטיים להורים! ברכישת מנוי שנתי – חוברת/משחק קלפים מתנה! 

    תגובות הקוראים


    ללא תגובות

    בניית אתרים - בניית אתרים