-
גילאי 3-13
המומחים שלנו
צריך רק פירות הדר
תראו כמה הפעלות לילדים אפשר להכין מפירות הדר – סלסילות לצימוקים, לקורנפלקס או למה שרוצים, יצורים מהדרים מקושטים בפירות מיובשים, או סתם לסחוט מיץ טעים ובריא ולהכיר את מסחטת המיץ. ההפעלות מתאימות לילדים בני שלוש ומעלה, בבית, בגן או בכיתה, אחד לאחד או בקבוצות
יש דרכים יצירתיות לגרום לילדים לאכול פירות הדר שמכילים שפע של ויטמין C ועוד ויטמינים בריאים וטובים. בדרך חווייתית במיוחד, כדאי לערוך הפעלה שקשורה בפירות ההדר, להעשיר את הידע של הילדים על פירות ההדר תוך כדי ההפעלה ובסוף לערוך סעודה מפירות ההדר כמובן.
כבר בגיל שנה אפשר לחשוף בפני הילדים את הפירות העגולים – קלמנטינה, תפוז, אשכולית ופומלה ואפילו לימון. גם אם הם בודקים את הצעצועים הצבעוניים החדשים בפה, לא נורא, בקליפה יש רק בריאות.
בגיל שנתיים אפשר לשתף את הילדים בסידור הפירות ופירות ההדר במקום תוך כדי חזרה על שמותיהם. בגיל שלוש הם כבר ישמחו להכין מפירות ההדר יצירות נפלאות על פי הרעיונות שלפניכם:
סלסילות מפירות הדר
של זמירה צמח
צריכים את זה
פרי הדר בעל קליפה קשה (פומלה או אשכולית וגם תפוז)
סכין טוב
יוצרים את זה
מעמידים את פרי ההדר וחורצים במרכזו חריץ עדין מאוד שיקיף את מרכז הפרי.
מסמנים מהמרכז כלפי מעלה רצועה ברוחב 1 ס"מ מקצה אחד של החריץ עד קצהו השני של החריץ, כדי שיהיה אפשר לחרוץ את הידית של הסלסילה.
חותכים את הסלסילה על פי הסימון, נזהרים לא לחתוך את החצי העליון של הפרי עד הסוף.
מוציאים את הפרי החוצה בעדינות ואוכלים עם הילדים.
ממלאים את הסלסילות בפירות מיובשים שונים.
הוראות בטיחות: חיתכו את פירות ההדר עבור הילדים על פי צורת הסלסילה שירצו.
מגוונים את זה
כדאי ליצור כמה סלסילות צבעוניות, להניח בכל אחת מהן משהו פרי מיובש אחר ולקשט את שולחן ט"ו בשבט.
יצורים מהדרים
תראו כמה כיף להכין עם הילדים יצורים מהדרים – מניחים תפוז על פומלה ומחברים בקיסמים. מוסיפים פירות מיובשים בקיסמים ליצירת איברי גוף שונים. אפשר לכרוך סביב הצוואר של היצור מפית נייר ועוד, ראו הרחבה על יצירת יצורים מהדרים.
ריבת הדרים
אין יותר פשוט מאשר לרקוח יחד עם הילדים ריבה מקליפות הדרים. תוך כדי הקילוף, הסבירו להם על חשיבות המיחזור לטבע ולאיכות הסביבה. קלפו את פירות ההדר, איכלו בתיאבון את הפרי וגשו למלאכת הכנת הריבה.
צריכים את זה
1/2 ק"ג קליפות הדרים חתוכות
1/2 ק"ג סוכר
רוקחים את זה
מבלים על אש קטנה את קליפות ההדרים ואת הסוכר תוך כדי ערבוב כשעה, עד שמתקבלת עיסה ריבתית מתוקה.
טועמים ומוסיפים סוכר בהתאם לטעם.
סחיטת מיץ
ילדים אוהבים מאוד לסחוט מיץ תפוזים או קלמנטינות. קחו מסחטת הדרים פשוטה, חצו פרי הדר ותנו להם לנסות לסחוט, גם אם המיץ משפריץ. עיזרו לקטנים לסחוט והגישו בסוף מיץ הדרים בריא.
מגוונים את זה
אפשר להוסיף צימוקים.
שתילת עצי הדר
אפשר לשתול פירות הדר קטנים, כגון תפוז ננסי בתוך עציצים מקופסאות שימורים וכך לזכות בפעילות מיחזור ואיכות הסביבה.
לומדים את זה
מרוויחים את זה
שיפור חוש הטעם
שיפור חוש הריח
פיתוח הדמיון, כושר המצאה ומקוריות
דחיית סיפוקים, איפוק וסבלנות
עוד לט"ו בשבט עם הילדים:
טיפים לט"ו בשבט
בלוגים
יעל גרינשפון – למה איך ומה
-
מערכת "את זה"03.09.24
-
רוצים להכיר יעל גרינשפון – מי שהקימה את פורטל "את זה" ואת אתר מנויי VIP? מהו החזון והאני מאמין שלה במשך 25 שנה? באילו דרכים היא מיישמת ובעיקר – מה היא מעני'ה לכם? לפניכם סקירה של למה? איך? מה? תוכלו להוריד את הקובץ ולשמור!
הבלוג של סבתא זמירה
חיבורים בין יצורים
-
יעל צמח-גרינשפון14.12.23
-
סבתא זמירה יוצרת ומחברת בין יצורים באמצעות כפתורים ולולאות, כמשל לחיבורים נהדרים בין אנשים שונים! הרעיון פשוט מקסים
גילאי 3-6
עצות פרקטיות להכשיר את הילדים לחיים האמיתיים
-
יעל צמח-גרינשפון02.09.24
-
מצורף קובץ המרכז עצות פרקטיות לגידול ילדים עצמאים ומוכנים לחיים האמיתיים במרחב הפיזי והדיגיטלי. תקציר ההרצאה של יעל גרינשפון, מומחית בחינוך ובהכשרה לחיים האמיתיים
תגובות הקוראים