-
גילאי 6-13
המומחים שלנו
משחק "מלחמה" מיחזור
שחקו עם הילדים את משחק הקלפים המוכר להם "מלחמה", ותוך כדי המשחק תלמדו ממה עשויים מוצרים שונים בעולם (שיירי מזון, ניירות, פחיות שימורים, פלסטיק, עור ועוד) ומה זמן ההתכלות שלהם, על פי הדירוג על כל קלף. ילדי הגן ילמדו מספרים והילדים הגדולים יותר ילמדו על מיחזור ואיכות הסביבה בדרך חווייתית. מתאים לבית, לגן ולכיתה
בתור מישהי שחיה בארצות הברית, אני יכולה להעיד שהמודעות למיחזור כאן גבוהה. יש לכל אחד בביתו פח מיוחד למיחזור שבו ניתן לשים: ניירות, קרטונים, פחיות שימורים, בקבוקי פלסטיק, קרטוני חלב ועוד. ויש אפשרות גם לפח של אוכל אורגני לכל שאריות המזון. זה מאוד מעודד, ומצד שני, הם קונים כאן כמויות גדולות, בעיקר כשיש מבצעים (כן צריך, לא צריך, זה בזול, אז לא נקנה?!) והרבה דברים מיותרים ונזרקים לפח. אנחנו מאמצים את הדברים הטובים.
מיחזור ואיכות הסביבה הם נושאים שמלמדים בבתי ספר (וגם בכיתות יש כמובן פח למיחזור) ואצלנו אלו נושאים שמדברים עליהם גם בבית. גם בישראל מיחזרנו כל מה שיכולנו וכאן יש לנו פחים נפרדים גם בחדר הילדים, והילדים לומדים מה זורקים לאן.
יום אחד הציעה לי חברה לעשות משחק "מלחמה" שבו הקלפים מציגים את החומרים השונים ואת משך זמן ההתכלות שלהם. איזה רעיון נהדר! כך הילדים יכולים לשחק במשחק מוכר ואהוב ותוך כדי המשחק ללמוד ממה עשויים מוצרים שונים ומה זמן ההתכלות שלהם.
דרגנו את החומרים השונים ויצרנו 13 סוגים / דרגות. ככל שזמן ההתכלות קצר יותר – המספר גבוה יותר. בין החומרים תמצאו: שיירי מזון, ניירות, פחיות שימורים, פלסטיק, עור ועוד.
אז עכשיו כל שנותר הוא להדפיס, להדביק ולגזור וכמובן – למחזר ולשמור על כדור הארץ!
שימו לב שהשארנו גם קלפים ריקים למילוי עצמי.
משחק מלחמה מיחזור
צריכים את זה
להורדה והדפסה ביתית של קובץ משחק מלחמה מיחזור - ליחצו על הבאנרמספריים
בריסטול
דבק שקוף
יוצרים את זה
מדפיסים את הקובץ (7 דפים בגודל A4).
גוזרים את הקלפים ומדביקים על גבי בריסטול או קרטון ביצוע בגודל המתאים.
(בסך הכל נוצרים– 52 כרטיסים – 13 סוגים - 4 מכל סוג וגם – 4 קלפים ריקים למילוי עצמי)
משחקים את זה
מספר המשתתפים 2-4
מטרת המשחק: לצבור את כל כרטיסי המשחק ( או כמה שיותר)
- מחלקים את הכרטיסים שווה בשווה בין המשתתפים.
- כל משתתף מניח את הקלפים שלו בערימה כשהם הפוכים כלפי מטה.
- לפי סימן הופך כל משתתף את הקלף העליון למרכז וחושף אותו. מי שהקלף שלו בעל ערך גבוה יותר – מקבל את כל הקלפים ומניח אותם בתחתית הערימה שלו.
- אם שני משתתפים חשפו כרטיסים בעלי ערך שווה, עושים "מלחמה" : מניחים במקביל שני כרטיסים הפוכים ואת הכרטיס השלישי הופכים – מי שהקלף שלו בעל ערך גבוה יותר – מקבל את כל הקלפים ומניח אותם בתחתית הערימה שלו. אם יצאו שוב שני קלפים בעלי אותו ערך – עורכים שוב "מלחמה" עד שלאחד המשתתפים יוצא קלף בעל ערך גבוה משל האחרים.
מגוונים את זה
- מוסיפים ג'וקרים או סוג נוסף של חומר בקלפים הריקים.
- מדברים עם הילדים על אילו מוצרים נוספים הם מכירים שעשויים מכל חומר. לאן שייכים שאריות האוכל שחזרו מבית הספר? לאן עטיפות של מתנות? לאן בקבוק יין?
לומדים את זה
ממה עשויים מוצרים
מרוויחים את זה
התמודדות עם תחרות
העשרת הידע
העלאת יצר הסקרנות
עוד משחקי איכות הסביבה להדפסה חינם
עוד כתבות על מיחזור ואיכות הסביבה לילדים
רעיונות למיחזור ויצירה עם ילדים
מסלול מכוניות - תכנון תשתיות אישיות
טיפים למיחזור לילדים
דיסקים וספרי ילדים בנושא מיחזור ואיכות הסביבה
עוד משחקים להדפסה לגילאי 6+:
משחק אירועים ודגלים (סולמות וחבלים)
משחק זיכרון אותיות אנגלית (גדולות וקטנות)
משחק מדינות, דגלים וערי בירה – אירופה
משחק מדינות, דגלים וערי בירה – המזרח התיכון
להדפסה
רביעיות צירופים של איברי גוף
-
יעל צמח-גרינשפון12.10.24
-
לשון נקייה, אוזניים לכותל, הלבין פנים, עין תחת עין, מילא פיו מים, ידי זהב, אחד בפה ואחד בלב – אלו הם חלק מהביטויים המכילים איברי גוף שכדאי ללמד את הילדים תוך כדי משחק רביעיות האהוב עליהם. הדפיסו את קלפי הרביעיות המכילים צירופי מילים הקשורים באיברי גוף האדם ומשמעותם ושחקו איתם
משחקים להדפסה
מלחמה מספרים זכר ונקבה
-
מערכת "את זה"12.08.24
-
נצלו את ההזדמנות ללמד מספרים וגם זכר ונקבה באמצעות משחק מלחמה מספרים אפשר לחשוף את הילדים להבדלים הלשוניים בין מספרים המתארים זכר (שלושה בנים) לבין מספרים המתארים נקבה (שלוש בנות). יפעת רוט מציעה לשחק במשחק "מלחמה" הקלאסי שבו יש 4 קלפים זהים של אותו מספר, אלא שהם מחולקים לזכר ונקבה, כך שתוך כדי משחק נחשפים הילדים להבדלים ולומדים את מספרי הזכר והנקבה
גילאי 6-10
טור חינוכי 1: חינוך במילה אחת!
-
יעל צמח-גרינשפון15.11.24
-
רוצים לקבל עצות פרקטיות לחינוך והכשרת הילדים לחיים האמיתיים? טור חדש של יעל גרינשפון, מומחית בחינוך ובהכשרה לחיים האמיתיים. והפעם – מהות החינוך
תגובות הקוראים