-
גילאי 3-13
המומחים שלנו
מתכונים מענבים לילדים
הילדים ישמחו לאכול מנות מענבים בעונה הזו של השנה. ענבי טלי ממושב לכיש מעניקים רעיונות למאכלי ענבים פשוטים וטעימים כדי שתוכלו לבחור יחד עם הילדים על פי רצונם: לחם ענבים, עוגת ענבים, קרטיב ענבים ואפילו מילקשייק מענבים! תוך כדי ההכנה ספרו להם על סוגי הענבים, למה הם משמשים והתחילו להכיר להם את עולם הענבים והיין. לחיים!
ילדים אוהבים ענבים! לא חשוב מה הסיבה לכך – הצורה העגולה של הענבים האהובה על ילדים מגיל קטן, הגודל הקטן החמוד של כל עינב שמאפשר להם לתפוס את הפרי ולהכניס אותו לפרי, המתיקות של הענבים, אחד הפירות שמכילים סוכר במידה רבה, ואולי בכלל האיסור לאכול ענבים שלמים עד גיל חמש שמעורר בילדים ציפייה וסקרנות להתחיל לאכול את העיגולים הללו באופן עצמאי...
הענבים מהווים מקור מצוין לויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד תקין של הגוף ולסיבים תזונתיים. אכילת ענבים מעשירה את התפריט היומי בשלל ויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B ובסיבים תזונתיים החשובים ליעילות תקינה של מערכת העיכול.
רוב הסגולות הבריאותיות מגולמות בפרי הטרי (בעיקר מתחת לציפה ובגרעין), הערך התזונתי-בריאותי של הענבים נמצא בשיאו כאשר הם נאכלים טריים ובשלים עם הקליפה והגרעין. בזמן זה הענבים עשירים ביותר וויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון.
קרטיב ענבים
צריכים את זה
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
חופן ענבים ירוקים ו/או סגולים חופן ענבים אדומים חצויים
מכינים את זה
מחממים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת סירופ סוכר סמיך.
מעבירים חצי כוס סירופ סוכר לבלנדר, מוסיפים את חופן הענבים ומערבלים. מסננים. מוסיפים לנוזלים את חצאי הענבים ומוזגים לתבניות לקרטיבים או לכוסות חד פעמיות. מניחים מקל ארטיק או כפית חד פעמית בכוס ומקפיאים.
לחם ענבים
צריכים את זה
2 כוסות קמח
מים פושרים
2 כפות שמרים יבשים (בערך 20 גר')
5 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
5 כפות שמן זית
1/2 ק"ג ענבים
מכינים את זה
מניחים את הקמח, 2 כפות סוכר והשמרים בקערה ומוסיפים מים פושרים (כמה שהבצק רוצה) ולשים ביד כעשר דקות לערך. ניתן גם ללוש במיקסר.
כדאי למרוח את הבצק בשמן זית ולהניח בפינה שקטה מכוסה מגבת כשעה וחצי.
אחרי שהבצק מכפיל את נפחו, מחלקים אותו הבצק לשני חלקים שווים, ומרדדים במערוך כל אחד מהם לרדיד בעובי של פחות מסנטימטר בצורת הכלי שבו ייאפו הלחמים.
מפרידים את הענבים מהשדרה, רוחצים ומייבשים.
את התבנית יש לשמן כמובן ולהניח את אחד הרדידים בתחתיתה.
מפזרים שכבה אחידה של ענבים על הבצק. כדאי להשאיר רווח של 1 ס"מ וחצי מדופן התבנית, כדי שכאשר נניח את רדיד הבצק השני הם יתחברו בלי שהענבים יפגמו אחר כך בצורת הלחם.
לפני הכיסוי מפזרים עוד שתי כפות סוכר ומזליפים מעט שמן זית על הענבים. מכסים ברדיד השני, מפזרים מעט ענבים מעל וזורים עוד מעט סוכר.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ-50 דקות עד שעה וזהו.
מילקשייק ענבים
צריכים את זה
1/2 1 כוסות ענבים 1 כוס חלב 1 כפית סוכר וניל 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה) 3 קוביות קרח
מכינים את זה
מערבלים את כל החומרים במיקסר עד לקבלת בלילה חלקה ויפה. מוזגים לקנקן ושותים לרוויה.
עוגת ענבים שחורים
צריכים את זה
6-7 ביסקוויטים בטעם שוקו 50 גר' אגוזי מלך קלופים
2 אשכולות גדולים של ענבים ללא חרצנים, מופרדים מהשדרה, שטופים היטב מסוננים ומיובשים על מגבת
4 ביצים
1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל
1 גביע אשל
200 גר' חמאה 1/2 2 כוסות קמח תופח
מכינים את זה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עגולה עם חור במרכזה.
מרסקים את הביסקוויטים והאגוזים במעבד מזון עד לקבלת פירורים. שופכים כמחצית כמות פירורי הביסקוויטים והאגוזים לתבנית המשומנת ומנערים קלות לפיזור אחיד על פני התבנית. מפזרים חופן ענבים תחתית התבנית
מקציפים את הביצים במעבד מזון תוך הוספה הדרגתית של הסוכר וסוכר הווניל עד לקבלת עיסה מוקצפת. מוסיפים לאט את האשל, החמאה הרכה והקמח תוך כדי ערבול. כשמתקבלת עיסה חלקה שופכים כמחצית מכמות העיסה לתבנית. 3. מפזרים שוב שכבת ענבים ואת המחצית השנייה של פירורי הביסקוויטים והאגוזים. 4. יוצקים את שארית הבלילה. 5. מפזרים עוד שכבת ענבים.
מכניסים לתנור המחומם, כעבור כ-25 דקות בודקים בעזרת קיסם. כשהעוגה משחימה מלמעלה והקיסם שננעץ בה יוצא נקי - מוציאים מהתנור ומצננים.
ניתן להפוך את העוגה על צלחת הגשה יפה.
מרוויחים את זה
עוד על תזונה נכונה לילדים:
במטבח
טחינה ירוקה בריאה!
-
יעל צמח-גרינשפון06.10.24
-
מחפשים גיוון בריא לכריך הבוקר של הילדים? תנו להם לטעום טחינה ירוקה בריאה מוכנה, ואחרי שיגידו: "יאמי", הכינו יחד איתם והסבירו על נפלאות הפטרוזיליה ואפילו מעט שום! כך קרה ליהלי גרינשפון שטעמה טחינה ירוקה והתלהבה
מתכונים לילדים
בורקס גדול – כל אחד יכול!
-
מערכת "את זה"01.05.24
-
ילדים אוהבים בורקסים ממולאים גבינה ואוהבים מאכלים גדולים! אז למה בעצם לא להכין יחד איתם בורקס גבינה ענק לגיוון המשולשים מדי פעם ובייחוד לכבוד שבועות. הכינו את המאכל החלבי הכי גדול וטעים בקלות ובמהירות. המתכון מתאים להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות וכמובן בבית לארוחת ערב שונה ומיוחדת
גילאי 10-13
טור חינוכי 1: חינוך במילה אחת!
-
יעל צמח-גרינשפון15.11.24
-
רוצים לקבל עצות פרקטיות לחינוך והכשרת הילדים לחיים האמיתיים? טור חדש של יעל גרינשפון, מומחית בחינוך ובהכשרה לחיים האמיתיים. והפעם – מהות החינוך
תגובות הקוראים