-
כל הגילאים
המומחים שלנו
עוגות אישיות מקושטות
מחפשים הפעלה קלה וטעימה? השפית דנה אלמוסני, מציעה לקשט עם ילדים מגיל שנתיים עוגות מתחפשות (קאפקייק) צבעוניות וקלות להכנה. הגדולים יעזרו בהכנת העוגות הבסיסיות, והקטנים יקשטו כרצונם
פעמים רבות יוצא לי לחשוב על דרכים יצירתיות איך להעסיק את אלון בן השנתיים וחצי, האחיין המקסים שלי ולהעשיר אותו בדרך חווייתית. הפעם הזמנתי אותו ואת חברתו רוני לקשט יחד עוגות קטנות ובילינו זמן איכות נפלא. התפלאתי לגלות שכבר בגיל שנתיים ילדים יכולים לבלות במטבח שעתיים!
הקאפקייק, היא עוגה קטנה שמזכירה את המאפין. זו בעצם עוגה בסיסית שמתאימה לתוספות ולציפויים מעל, כיד הדמיון. ניתן להכין אותה מבסיס של עוגת וניל וניתן גם להפוך אותה לעוגת שוקולד עם תוספות. קונים חומרים בכל מרכול, מצטיידים בקישוטים קטנים וצבעוניים ונכנסים למטבח.
ניתן להכין את העוגות בגירסה יותר בריאה: להחליף את הקמח הלבן בקמח מלא, להמיר את הסוכר להחליף בסוכר חום וכד'.
כל התהליך נעשה בשיתוף עם הילדים - הם עוזרים ליצוק את המצרכים (זהירות! השגיחו עליהם ליד המיקסר, או הכינו מראש את שלב המיקסר!), מערבבים ומקשטים בסוף. תוך כדי ההפעלה, אפשר לספר לילדים סיפורים הקשורים למצרכים ומתכונים, לנצל את ההזדמנות לדבר על שלבי הכנה וחשיבות הסדר לפי המתכון ולהפעיל את הדמיון בכל מה שקשור לקישוט.
עוגות אישיות מקושטות (קאפקייק)
של דנה אלמוסני מקייטרינג DADA - בוטיק של טעמים
צריכים את זה
100 גר' חמאה רכה (או 1 כוס שמן קנולה)
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים גדולות
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 2 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקה אפייה
מעט מלח
1 כוס ריוויון
1/2 כוס חלב
לציפוי:
150 גר' גבינת שמנת (אפשר להכין רק מחמאה, להוסיף עוד 150 גר')
100 גר' חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
100 גר' שוקולד לבן מומס
יוצרים את זה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה (או השמן) ותמצית וניל במשך כשלוש דקות, עד שמתקבלת תערובת קרמית.
3. מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבל.
4 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: הסוכר, הקמח ואבקת האפייה.
5.. בקערה אחרת מערבבים את הרוויון והחלב.
6. מוסיפים לקערת המיקסר לסירוגין משתי התערובות: פעם אחת מעט מתערובת החומרים היבשים ופעם מתערובת הרוויון והחלב, שלוש פעמים.
7. יוצקים את התערובת שהתקבלה לתבנית שקעים שעליה מונחים מנג'טים (=גביעי נייר). אפשר להיעזר בכף גלישה לצורך הנוחות.
8. אופים את העודות בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות כ- 20- 25 דקות. העוגות מוכנות כאשר קיסם הננעץ במרכזן יוצא נקי ויבש.
הציפוי:
1. מערבבים את כל החומרים לציפוי עד לקבלת קרם חלק.
2. מוסיפים מעט מצבע המאכל אם רוצים לקבל צבעים שונים.
אחרי שהעוגות מתקררות מעט, מקשטים עם הילדים עם הקרם וסוכריות שונות.
מגוונים את זה
עוגות חומות - במקום ציפוי לבן, אפשר לצפות בסירופ שוקולד קנוי או בקרם שוקולד (100 גר' שוקולד מריר מומס עם 1/2 כוס שמנת מתוקה).
סוכריות צבעוניות שונות - היום ניתן להשיג בחנויות שמתמחות באפייה סוגי סוכריות בצורות שונות: לבבות, כוכבים, עיגולים ועוד לשם הגיוון.
גביעי נייר מקושטים - קנו מנג'טים (=גביעי נייר) צבעוניים או כאלה שמעוטרים בדמויות מצוירות כדי שיהיה שמח לפורים.
מרוויחים את זה
פיתוח חוש המישוש
טיפים
עוד עוגות ועוגיות לילדים:
מאפינס על פי דגם של משפט פיתגורס
מצולמים: אלון אלמוסני ורוני קלימן מרמת השרון.
צילומים: עודד תמיר.
במטבח
עציצי עוגות
-
יעל צמח-גרינשפון01.01.25
-
רוצים להכין עם הילדים קינוח מתוק שנראה כמו עציץ מדושן שתול פרחים? תראו איך עושים את זה שלב אחר שלב. מתאים לט"ו בשבט או לכל חגיגה אחרת במהלך השנה
מתכונים לילדים
לביבות שתמיד מצליחות
-
מערכת "את זה"12.12.24
-
בחנוכה ובכל ימות השנה כדאי להכין לילדים לביבות מתפוחי אדמה וגבינות – הם מתים על זה! ורד קרייף מעניקה מתכון קל ללביבות שמכינים עם הילדים בקלות. הכנת לביבות מהווה הפעלה קלה, זולה וטעימה לילדים בגילאים שונים
כל הגילאים
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
תגובות הקוראים