-
גילאי 2-13
המומחים שלנו
שיעור טעים בדחיית סיפוקים
מדי פעם מומלץ להיכנס למטבח לשיעור טעים עבור הורים וילדים מגיל שנתיים ואפילו פחות! טל סימון הכינה עם בנה בן השלוש נקניק שוקולד בקלות. מאפייני משתתפים: לקקנים מושבעים, חומרים דרושים שיש בכל בית, תוצאות: חינוך לסבלנות ודחיית סיפוקים
סתם יום חול, אחר צהריים נטולי פעילות מתוכננת או ביקור חבר, עטנו בני בן ה-3 ואנוכי, אל פאתי המטבח, לבחינה מדוקדקת מה צופן בחובו המקרר. לפתע, בני נראה כאילו גילה איזו יבשת ופצח בשאגות קרב: "נעשה נקניק שוקולד, זה טעים יאמי !". ידעתי שאני מובלת כצאן לטבח אל לקקן שוקולד מושבע, ועוד יותר ידעתי, שהיום נלמד יחד, ליהנות אך גם לדחות קצת סיפוקים.
ההכנה פשוטה וקלה. ממיסים חומרים שיש בבית, מערבבים עם יתר החומרים עד לקבלת עיסה אחידה ודוחסים בנייר אפייה לקבלת צורת נקניק. מכאן מתחיל שלב ההמתנה של כמה שעות, עד שהנקניק מתקשה בפריזר. שלב זה מהווה מחד המשך שעות אכות ומאידך, בדיקת מידת סבלנותו של הקטן.
השעון, הפך לגורם מכונן בכל 5 דקות בהן הפציר הקטן "שעבר כבר המון זמן". זו היתה גם הדרך, ללמד שקיים דבר כזה הקרוי שעון עם מחוגים וכל סיבוב גדול שהמחוג הארוך מבצע, מסמן דקה שלמה שעברה. שיעור השעון, בוצע בעזרת עבודת יצירה שעשינו יחד, בה גזרנו עיגול ומחוגים (הסתפקנו בשניים - מחוגי הדקות והשעה), קישטנו וחיברנו בפין מתפצל. שנינו, למדנו לוותר על גמול מיידי (הנקניק ואני ממתק חלופי) על מנת שנוכלו לזכות במשהו מוצלח וגדול יותר במועד מאוחר יותר , הנקניק !!! שהיה מוכן לקינוח ארוחת הערב.
נקניק שוקולד
של טל סימון
צריכים את זה
החומרים ל-2 נקניקי שוקולד:
1 כף קקאו
3 כפות אבקת שוקו
1 כוס סוכר
2 חבילות ביסקוויטים שוקולד/וניל, שבורים לחתיכות גסות
100 גר' חמאה
1 כוס חלב
1 כפית אבקת קפה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום
1/2 כוס יין אדום מתוק
1 כף ממרח שוקולד (לא חובה)
1 כף חלבה (לא חובה)
2 יריעות נייר אפייה
2 שקיות ניילון פשוטות
מכינים את זה
מניחים סיר בינוני על אש קטנה ומכניסים לתוכו את הקקאו, אבקת השוקו והסוכר.
מערבבים קלות ומוסיפים את החלב ומערבבים עד שהסוכר נמס.
בזהירות רבה מכניסים יחד עם הילדים את כל החומרים, למעט החמאה ומערבבים היטב.
אחרי שהעיסה אחידה, מכבים את האש, ומוסיפים את החמאה וממתינים עד שהיא נמסה קלות.
פורסים נייר אפייה ומניחים שורה עבה של תערובת בקצה הגיליון ומתחילים לגלגל ולעטוף, עד תום הגיליון. עוטפים בשקית הניילון ומכניסים למקפיא. כך עושים גם עם הגיליון השני לקבלת הנקניק השני.
מרוויחים את זה
דחיית סיפוקים, איפוק וסבלנות
עוד עוגות ועוגיות לילדים:
במטבח
טחינה ירוקה בריאה!
-
יעל צמח-גרינשפון06.10.24
-
מחפשים גיוון בריא לכריך הבוקר של הילדים? תנו להם לטעום טחינה ירוקה בריאה מוכנה, ואחרי שיגידו: "יאמי", הכינו יחד איתם והסבירו על נפלאות הפטרוזיליה ואפילו מעט שום! כך קרה ליהלי גרינשפון שטעמה טחינה ירוקה והתלהבה
מתכונים לילדים
בורקס גדול – כל אחד יכול!
-
מערכת "את זה"01.05.24
-
ילדים אוהבים בורקסים ממולאים גבינה ואוהבים מאכלים גדולים! אז למה בעצם לא להכין יחד איתם בורקס גבינה ענק לגיוון המשולשים מדי פעם ובייחוד לכבוד שבועות. הכינו את המאכל החלבי הכי גדול וטעים בקלות ובמהירות. המתכון מתאים להפעלה עם כמה ילדים שבאים אחר הצהריים, או להפעלה בקבוצות - לגננות ולקייטנות וכמובן בבית לארוחת ערב שונה ומיוחדת
גילאי 3-6
טור חינוכי 1: חינוך במילה אחת!
-
יעל צמח-גרינשפון15.11.24
-
רוצים לקבל עצות פרקטיות לחינוך והכשרת הילדים לחיים האמיתיים? טור חדש של יעל גרינשפון, מומחית בחינוך ובהכשרה לחיים האמיתיים. והפעם – מהות החינוך
תגובות הקוראים