-
גילאי 3-10
המומחים שלנו
משחק מה מתחיל באות….
אפשר לשנן עם הילדים מילים ולהכין יחד איתם דפי עבודה ללימוד אותיות ומילים, ואפשר להשיג את אותה מטרה גם דרך משחק מסלול חווייתי. יפעת רוט המציאה משחק ללימוד אותיות ומילים והראתה לילדים שאפשר ליהנות מלימוד אותיות. המשחק מתאים גם לגננות וגם להעביר את הזמן בכיף בבית. מי אמר שללמוד זה לא כיף?

יש ילדים שאוהבים ללמוד. קל להם וכיף להם ולא צריך להתווכח איתם על הכנת שיעורים. אבל יש הרבה שהם לא כאלה. להם זה לא קל, הם לא אוהבים לשבת עם דפים וחוברות וצריך להתווכח איתם שיישבו להכין שיעורים. יהיה קל הרבה יותר לחשוף לילדים האלו מילים רבות ולתרגל איתם מילים רבות באמצעות משחק. הם אפילו לא ידעו שהם למדו, מבחינתם זו תהיה שעת משחק עם ההורים.
המשחק פשוט ואפשר לגוון אותו בדרכים שונות. על הלוח מופיעות אותיות הא"ב , כל מי שמגיע לאות צריך להגיד מילה שמתחילה באות. הגיוון הוא אין סופי: מילה שמכילה את האות , או מסתיימת באות, חיות בלבד, פעלים בלבד, ארצות ועוד ועוד.
הדפיסו, גיזרו, שחקו, והראו לילדים שלכם שאותיות זה לא כל כך קשה ויכול להיות אפילו...כיף!
מה מתחיל באות.... - משחק לוח ללימוד אותיות ומילים
של יפעת רוט
צריכים את זה
קובץ בסיסי:
ליחצו כאן להורדת משחק להדפסה מה מתחיל באות
ליחצו כאן להורדת טבלת ניקוד (לא חייבים)
מספריים
קרטון ביצוע או בריסטול
דבק
קוביית משחק
חיילי משחק
יוצרים את זה
מדפיסים את הקובץ (דף אחד A4 )
מדביקים על בריסטול בגודל מתאים ו/או מניילנים.
משחקים את זה
מטרת המשחק: לצבור כמה שיותר נקודות או לצבור מילים בכל האותיות
- מתחילים מהמשבצת שבה מופיעה האות "א". כל שחקן בוחר לו חייל ובתורו – זורק את הקובייה וצועד על גבי המשבצות בלוח בעקבות אותיות הא"ב. (כיוון השעון)
- אם מגיעים למשבצת שמופיעה בה אות, יש לומר מילה שמתחילה באות הזו. על כל מילה מקבלים נקודה. רושמים את הניקוד או האותיות בדף. (טבלת הניקוד בנוייה כך שאפשר גם לסמן באיזו אות נאמרה מילה או לחילופין לכתוב נקודות).
מגוונים את זה
אופציה א':
אומרים מילים שמכילות את האות, או מסתיימות באות, או שהאות השנייה שלהם היא האות שמופיעה במשבצת וכו'.
אופציה ב':
בוחרים נושא מסויים: חיות, ארצות, שמות עצם, מאכלים וכו', והמילים צריכות להיות בנושא זה בלבד.
לומדים את זה
אותיות ומילים
מרוויחים את זה
העשרת אוצר המילים
תרגול ביטוי והגייה נכונה
העלאת יצר הסקרנות
התמודדות עם תחרות
דחיית סיפוקים, איפוק וסבלנות
עוד לימוד אותיות הא"ב:
לומדים אותיות א"ב בכיףלהדפסה
משחק רביעיות פסח באנגלית!
-
מערכת "את זה"15.03.25
-
משחק להכרת סמלי חג הפסח ולימוד אנגלית בדרך חווייתית! משחק קלפי רביעיות שכולו סימני הפסח: אחד מי יודע, צלחת הפסח, מכות מצרים, ארבע כוסות ועוד והכל באנגלית!
משחקים להדפסה
רביעיות צירופים של איברי גוף
-
יעל צמח-גרינשפון12.10.24
-
לשון נקייה, אוזניים לכותל, הלבין פנים, עין תחת עין, מילא פיו מים, ידי זהב, אחד בפה ואחד בלב – אלו הם חלק מהביטויים המכילים איברי גוף שכדאי ללמד את הילדים תוך כדי משחק רביעיות האהוב עליהם. הדפיסו את קלפי הרביעיות המכילים צירופי מילים הקשורים באיברי גוף האדם ומשמעותם ושחקו איתם
גילאי 3-6
טור 2 – החינוך מתחיל מהבית
-
יעל צמח-גרינשפון03.01.25
-
דברים לזכרו של עודי צמח ז"ל, האחהצעיר של יעל צמח-גרינשפון, שנפטר בטרם עת בגיל 53. כאב גדול וקורע לב!
תגובות הקוראים