-
גילאי 2-10
המומחים שלנו
לצאת בבוקר מחייכים מהבית
אורית סליקטר, עובדת סוציאלית, מנחת קבוצות הורים, ויועצת משפחתית לזוגיות והורות מסבירה מדוע חשוב שאתם וילדיכם תצאו בבוקר מחייכים מהבית, ומה אפשר לעשות כדי שזה יקרה. מאירים את הבית במהלך כל השנה?!
בראש השנה שלחתי ברכה למכריי בניסוח הזה: "שתצאו בבוקר מחייכים מהבית". במיילים שקיבלתי כתגובה שאלו אותי: "מי יצא מחייך? אנחנו או הילדים?", או "למה זה כל כך חשוב שדווקא בזה בחרת לברך אותנו?".
השאלות הזכירו לי את הבוקר שבו התנדבתי בבית הספר במסגרת פרויקט "חבק נשק וסע" שבו הורים עומדים בפתח בית הספר ועוזרים לילדים לצאת מהרכב. זאת היתה הזדמנות טובה לצפות כיצד ילדים נפרדים מהוריהם. מההתבוננות למדתי שחלקם בוכים, חלקם כעוסים, חלקם מחייכים וחלקם אדישים.
הרגע שצפיתי בו שיקף את נקודת המעבר בין העולם שבבית לעולם שבחוץ. שאלתי את עצמי האם בשעה וחצי שאני עם ילדיי, אני נותנת להם כלים וכוחות להתמודד עם העולם בחוץ. "העולם שבחוץ" זאת כיתה עם למעלה מ-30 ילדים שבו הילד צריך למצוא את מקומו החברתי, "העולם שבחוץ" כולל משימות לימודיות, התמודדות עם מורים שונים, אתגרים לימודיים וחברתיים. רצף משימות לא פשוטות!
באותו הרגע שמתי לי למטרה שהבקרים אצלי בבית יהיו כאלו שיתנו לילדים שלי כוח להתמודד עם אותם משימות חיים. החלטתי שהבית לא יהיה שדה קרב שאחריו אני והילדים נהיה מותשים בשעה 8 בבוקר ונמצא את עצמנו עם כוחות מדולדלים להמשך היום. במקום להיות עצבנית על בקרים לא מוצלחים שילוו את מחשבותיי במשך כל יום עבודתי, אני אשקיע מחשבה ואבדוק כיצד לגרום לכך שהבוקר שלמחרת יהיה אחר, ושלא אשחזר את אותה התנהלות שגרמה לפיצוץ, מאבק, ריב או עצבים.
איך לשפר את הבוקר? מדריך פרקטי
עצות מעשיות כדי שהבוקר יהיה יעיל ורגוע יותר
- לקום לפני הילדים - לארגן את הדברים האישיים של ההורים ושל הילדים (עשר דקות יכולות לעשות את ההבדל בין בוקר לחוץ לבוקר רגוע).
- להיערך מראש - יש דברים שאפשר להכין מראש בערב, למשל סידור התיק או בחירת הבגדים.
- לשתות קפה בשקט – זה יקנה רגע של שלווה לפני התחלת המרוץ של היום.
- רשימת מטלות לבוקר - לילדים שמתקשים בארגון כדאי להכין יחד דף עם מטלות בוקר שכולל תמונות. אם מדובר על ילד קטן, מומלץ לעבוד מולו בבוקר "תבדוק אם עשית כל מה שברשימה". להורדת דף התארגנות לבוקר
- לשתף את הילדים – כדאי לבחון יחד עם הילדים את הקשיים והמריבות בייחוד אם הן חוזרות. רצוי לשוחח עם הילד בערב בשקט על מה שקרה, לשתף את הילד ברצון שלכם שהבוקר יהיה נעים יותר, לשאול איך לדעתו אפשר להתנהל אחרת.
אורית סליקטר היא עובדת סוציאלית, מנחה ויועצת לזוגות והורים - מוסמכת מטעם מכון אדלר והמרכז לפיזיקה משפחתית.
054-7739909
עוד מדריכים פרקטיים להורים לילדים:
הכנת שיעורי בית – מדריך שימושי
שיפור תכונות הילדים – מדריך פרקטי
בלוגים
יוצרים רימונים מעיסת נייר
-
מערכת "את זה"15.09.24
-
לקראת ראש השנה, אפשר להכין יחד עם ילדים מגיל שנתיים רימונים אדומים ולבנים מעיסת נייר ואפילו קערה מיוחדת לתפוחים שיוגשו עם דבש. אפשר לתלות את הרימונים או להניח בקערה על השולחן. התחילו במלאכה כדי שהכל יספיק להתייבש ולהיצבע עד ראש השנה הבא עלינו לטובה
הבלוג של אורית סליקטר
הגנת יתר במשולש ילד הורה מורה – מדריך פרקטי
-
מערכת "את זה"09.09.18
-
האם צריך להגן על הילד מפני המורים בבית הספר או לשתף פעולה עם המורה? אורית סליקטר, עובדת סוציאלית, מנחת קבוצות הורים, ויועצת משפחתית לזוגות והורים מסבירה מדוע הגנת יתר על הילדים במסגרת בית הספר, יכולה לפעמים דווקא לפגוע, ומסבירה כיצד אפשר לנהוג אחרת. משלמים מחיר על הגנת יתר
גילאי 6-10
מתנה לראש השנה!
-
מערכת "את זה"29.09.24
-
רוכשים מנוי לראש השנה ונהנים מהמתנה במהלך כל השנה – תוכן וכלים איך להטמיע ערכים, מיומנויות וידע להכשרה לחיים האמיתיים וגם קיצורי דרך פרקטיים להורים! ברכישת מנוי שנתי – חוברת/משחק קלפים מתנה!
תגובות הקוראים